12 Декември, 2018 20:55 3 180 0

Великобритания няма да спира „Златните визи”

  • великобритания-
  • инвестиции-
  • визи-
  • гражданство

Програмата Tier 1 ще бъде „реформирана”

Великобритания няма да спира „Златните визи” - 1
Снимка: Shutterstock

На 11 декември Министерството на вътрешните работи (Home Office) на Великобритания съобщи, че възнамерява да прекрати приема на заявки за визи Tier 1 или т.нар. „Златни визи”, които дават право на пребиваване на Острова или британско гражданство.

От Home Office уточняват, че: „Действията на инвестиционната виза Tier 1 не са спрени, но ние, както и преди, сме за нейното реформиране”. Официален коментар на сайтовете на министерството и други правителствени институции няма.

Предходната информация гласеше, че приемането на заявки ще бъде възобновено след публикуването на новите имиграционни правила през 2019 г. Сред промените е засилване на контрола върху финансовите и инвестиционни интереси на кандидатите. Също така те трябва да имат по сметка 2 млн. паунда с цел инвестиция поне 2 години преди да кандидатстват за виза. Ще бъде отменена и възможността да инвестират посредством държавни облигации.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА