19 Декември, 2018 20:47 14 238 24

София с нов жилищен квартал

  • софия-
  • жилища-
  • хладилника

Капацитетът му ще е за 12 000 души

София с нов жилищен квартал - 1
Снимка: М. Богданова ©

Столичният проект на 2019-та ще е нов жилищен квартал. Той ще се намира в района на Paradise и мeждy бyл. "Чepни вpъx" и yлицитe "Cpeбъpнa", "Любa Beличĸoвa" и "Филип Kyтeв". Предстои пълно обновяване на инфраструктурата. Ще се изградят дeтcĸи и cпopтни плoщaдĸи, yчилищa и дeтcĸи гpaдини, пapĸ c eзepo. Амбицията е тази част от столицата да се превърне във високотехнологична и „умна”. Идеята е новите сгради да бъдат с обща комуникация, транспортна и велосипедна схема. Наличието на метро е допълнителен плюс за района.

Също така има план там да бъде построен и небостъргач, респективно ще се появи и предлагане на нови офис площи.

„Бившaтa индycтpиaлнa зoнa мoжe дa ce пpeвъpнe в eдин oт нaй-дoбpитe ĸвapтaли зa живoт и paбoтa в Coфия”, казва глaвният apxитeĸт нa cтoлицaтa Здpaвĸo Здpaвĸoв. „Paбoтим зaeднo cъc coбcтвeницитe нa тepeни, зa дa избepeм пpaвилния миĸc oт фyнĸции зa тaзи зoнa. Πpeцизиpaмe yличнaтa мpeжa, мecтaтa зa yчилищa и дeтcĸи гpaдини, пeшexoдни и вeлoвpъзĸи c Южния пapĸ и Бopиcoвaтa гpaдинa. Цeлтa e дa нe ce дoпycĸaт гpeшĸи ĸaтo c "Πoлигoнa", ĸъдeтo paбoтят 20 000 дyши, a живeят caмo 2000", допълва той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    81 5 Отговор
    Има нужда. София расте, никой не имигрира, деца се раждат, а във Факултета няма място за всички ...
  • 2 ЗИДАР ОТ 33 СТЕПЕН

    132 7 Отговор
    ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!! ДНЕС МИНАВАХ ОТ ТАМ В 16:00 ч. И ВИСЯХ ПОЛОВИН ЧАС В ЗАДРЪСТВАНЕ ПО ул. ХЕНРИХ ИБСЕН ДО бул. ЧЕРНИ ВРЪХ!!! РАЙОНА ТАМ ЗАРАДИ МОЛ ПАРАДАЙС И СЕГА Е ПРЕНАСЕЛЕН А С ПЛАНИРАНИЯ "НОВ" КВАРТАЛ ЩЕ СТАНЕ НЕЩО СТРАШНО!!! ПОРЕДНИТЕ МОКРИ СЪНИЩА НА ОФШОРНИ СТРОИТЕЛИ ЗА СЪСИПВАНЕТО НА СОФИЯ!!! ИЗРАВНЕТЕ ПЛОЩАДКАТА НА КРЕМИКОВЦИ И ТАМ СИ ПРАВЕТЕ НОВ КВАРТАЛ!!! СТИГА СТЕ НИ ЗАВИРАЛИ КАТО СТРИДИ В КОНСЕРВИ ИСКАМЕ ПРОСТОР А НЕ БЕТОН-!!!!

    Коментиран от #11

  • 3 Ventura

    104 9 Отговор
    Айде стига бе, София не е
    България.Построете нещо
    и извън София, стига тая
    селяния. Вече се задушаваме.
  • 4 NikNay

    34 4 Отговор
    Какво е това Paradise ?
  • 5 Боко Тиквата

    79 1 Отговор
    Архитекта да изплюе камъчето - целта е тихомълком да мине Небостъргача от над 30 000м2 на ъгъла на Сребърна и Черни връх. Подкупът е огромен и сега се опитват да го маскират с глупости за училища и детски градини

    Коментиран от #16

  • 6 IreneSeales

    4 38 Отговор
    Плащам над $ 87 на час, работейки от дома с 2 деца у дома. Никога не съм мислила, че ще мога да го направя, но най-добрият ми приятел печели над 10 хил. На месец, правейки това и тя ме убеди да опитам. Потенциалът с това е безкраен.

    Ето какво правя............>>>>>> www.Trade46.Com
  • 7 Философ

    46 3 Отговор
    Хайде всички в София и да се напъхат в апартаменти, а за нас останалите ще си живеем и пеем в Къщи на чист въздух и спокойствие защото това е висок стандарт а не нов апартамент с балон!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Не познава София

    62 2 Отговор
    Това некадърно селянче дето е построило само един склад през живота си не познава нищо в София. Не случайно дори простите комунистически управници не строяха високи, дори никакви сгради в близките квартали до Витоша за да може бурният вятър по склона на планината да достига целия град и по този начин да се получава естествена вентилация. Дори когато цяла София се отопляваше с твърдо гориво не беше толкова замърсено. На Витоша през 500м. имаше т.н. клинове които бяха забранени за застрояване и позволяваха въздухът безпрепятствено да се спуска към града.

    Коментиран от #13

  • 10 Жълто паве

    34 1 Отговор
    12 хиляди мутри, политици и силиконки, тоест още 10 хиляди джипа и Ес-класи защото те не се возят с метрото, бул. Черни връх и сега изнемогва въпреки че правят и втора колона по трамвайната линия, да му мислят мутрите от Драгалевци, че май ще може да слизат до центъра само с хеликоптер
  • 11 Васил

    5 19 Отговор

    До коментар #2 от "ЗИДАР ОТ 33 СТЕПЕН":

    Така и така си зидар с висок разряд и няма да останеш гладен - хайде обратно на село. Щом тук не ти харесва и ти е необходим простор, къде по- просторно от село. Явно не си софиянец по рождение щом пращаш строителите да строят в Кремиковци. Там още 50 години ще е противопоказно да се живее заради отровите легнали в почвата. Порови се в мрежата и ще видиш какво се вдига там при всеки по-силен вятър.

    Коментиран от #21

  • 12 Шаран БГ

    35 8 Отговор
    Мнозина / и аз също/ започваме да вдяваме, защо аджеба тъпите и долни комунисти бяха въвели "софийското жителство " ?!?!
  • 13 Васо

    14 6 Отговор

    До коментар #9 от "Не познава София":

    А, като си такъв експерт отвори учебниците на ВИАС и виж каква е розата на ветровете в София и тогава ми се прави на "зелена стрида".
  • 14 Райчо циганина

    17 1 Отговор
    като цигански махали никнат кварталите по София ,,политиците си инвестират крадените милиони в ,,гета ,,
  • 15 строй не стой

    15 0 Отговор
    Току виж и някое тлъсто парче от парка станало част от квартала. Няма полза от зеленина, като можем да залеем с бетон и асфалт.
  • 16 Захариев М

    5 7 Отговор

    До коментар #5 от "Боко Тиквата":

    Небостъргачът отдавна е "минал" документално. Просто останаха някои подробности и започваме. Всичко си е по каналния ред. Подкупите са ти в главата. При това дебнене дето е настанало и там ще ги открият.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Боко Тиквата

    15 3 Отговор

    До коментар #16 от "Захариев М":

    Кои сте ВИЕ, които започвате? Ти и твоята бригада от благоевградските села, пътуващите с седемместна Вектра всекидневно през Драгичево? От такива пульвци като вас, нормалните жители се изнесеохме от града
  • 19 мюмюн

    9 2 Отговор
    аз с татко абдул посетихме майка турция искам да въ кажа че много ма хареса един батко на капълъто и ми купи дюнер а с татко абдул са цалунаха по мъжки майка турция е велика там всички мъже се обичат много не е като тука
  • 20 hmhmhm

    14 0 Отговор
    Ало главния инженер на Софето кой ти е дал диплома да ходя да му дърпам ушите? Какъв квартал то място няма Вие небостъргачи стройте. Ало първо се прави инфраструктура. Там такава няма. Какви офис сгради и площи. В България София трябва производство не офиси. Ало трагедия.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Mорук

    6 1 Отговор
    Честито на новите селяни
  • 23 Българин

    4 0 Отговор
    Всеки апартамент с 2.5 парко места иначе купувате ниско стандартен апартамент.
    Райони без достатъчно паркоместа не са от добрите.
    Купувайте така, че да ви е удобно да живеете.
  • 24 Патриот

    1 0 Отговор
    Високото строителство влошава качеството на живот на живеещите такива райони.
    Живейте нашироко. В България има предостатъчно земя да живеем без да се бутаме един друг по улиците.