20 Декември, 2018 15:03 3 794 5

Кое може да спаси пазара на жилища в Лондон

  • великобритания-
  • жилища-
  • строителство

Необходими са 66 000 нови апартамента

Кое може да спаси пазара на жилища в Лондон - 1
Снимка: Shutterstock

Върху неизползваните площи по надземната част на метрото и железопътните пътища в Лондон могат да бъдат построени над 280 000 единици жилища. Изводът е на експертите на инженеринговата компания WSP. Те са провели изследването, използвайки географската информационна система (GIS).

Делът на потенциално възможните за използване терени в подобни локации достига 10%, което се равнява на 280 000 жилищни единици. Специалистите също така са стигнали до извода, че аналогично решение може да се приложи и в редица други големи градове по цял свят. Така например, в Мелбърн на подобни места допълнително могат да бъдат построени 77 400 жилища, а в Сидни – 29 160. За Ванкувър броят е 46 033.

Към момента в Лондон се наблюдава дефицит на жилища. През 2017 г. кметът на града Садик Кан заяви, че столицата се нуждае от 66 000 нови жилища за задоволяване на търсенето. Към второто тримесечие на текущата година са обявени за въвеждане в експлоатация едва 2917 апартамента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    8 2 Отговор
    Това може да дозакопаe пазара в Лондон! Информацията ви е стара - в последно време пазара в Лондон върви само надолу - жилища има, купувачи няма достатъчно, така че ако наистина решат да застрояват могат да се вкарат в приключение с предстоящата нова световна финансова криза.
  • 2 густо майна

    8 1 Отговор
    надали някой български пенсионер ще си купи къща в Лондон
  • 3 varna

    2 0 Отговор
    a tuk kak 6te se spasi .....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 СигуренСъм

    8 0 Отговор
    И аз съм сигурен, че в Лондон пишат новини как се развива софийското метро и какви са проблемите ни в Драгалевци. Като цяло все важни световни новини.