Last news in Fakti

21 Декември, 2018 14:16 4 409 7

Израел с ново бижу (ВИДЕО)

  • израел-
  • небостъргач-
  • инвестиция

Небостъргачът ще е 91 етажа

В Израел започна строителството на „спираловидната” кула на мястото на Yediot Ahronot. Това ще е най-високата сграда в страната. Цената на инвестицията е 670 млн. USD. Разгънатата застроена площ на сградата ще бъде 150 000 кв.м. В нея ще има офиси, търговски обекти и жилища. Толкова колкото е общо площта на трите съседни сгради, които с новата ще образуват Azrieli Center. Другите постройки бяха изградени през 1998 и 2007 гг. Те са 50-етажни с по 50 000 кв.м РЗП всяка.

За разлика от вече готовите три кули, в четвъртата ще има и 27 000 кв.м жилищна част – нещо, което е много актуално, като се има предвид, че Тел Авив е все по-привлекателен за чуждестранни инвеститори. 65 000 кв.м ще са офис площите. По 15 000 кв.м ще са хотелската част и търговската. Подземният паркинг ще разполага с 1150 паркоместа. На върха на кулата ще има градина и луксозен панорамен ресторант.

На кота 0 ще бъдат изградени 13 000 кв.м покрито пространство, чрез което небостъргачът ще бъде свързан с останалите три кули. Входът ще бъде откъм мол, който дневно се очаква да бъде посещаван от 100 000 души.

Архитектите на небостъргача са се вдъхновили за неговата визия от кривите на черупката на охлюва, а също така и от древните библейски свитъци, които се разгръщат нагоре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    3 7 Отговор
    Интересна мишена! Палестинците ще я "развият" настрани - в разрез с канона. Чакам да видя как ще съборят Ал Акса - това е проблемът на епохата - новият Храм ба еврейте. Вече няколко века напират!
  • 2 Колю

    10 8 Отговор
    Кой му пука за тея чифути ! Справедливо ще е да им взривят смешния бизнес център , както те взривиха кулите близнаци без да им пука за цивилните невинни хора . Да видят хубаво ли е да убиваш хора просто за да завладяваш чужди ресурси . Допълнение: При взривяването на кулите близноци в тях няма нито един евреин , при положение че е трябвало да има над 1000 .
  • 3 ссср

    2 9 Отговор
    Руснаците скоро ще я изравнят със земята
  • 4 boy de

    3 2 Отговор
    Тъпанарите с лопата да ги ринеш!
  • 5 Кукуригу

    4 6 Отговор
    Ше вони на чифути,ше го мият с техните препарати и пак ше вони
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 некойси

    1 3 Отговор
    При повече от 10 000 конвенционални бойни глави само на Иранците и незнайно колко ядрени това си е чиста проба разхищение.
    Въпроса е кога точно.