Last news in Fakti

28 Декември, 2018 14:03 8 231 9

Мексико привлича все повече чужденци

  • мексико-
  • жилища-
  • инвестиции

Ръст от близо 5% в цената на жилищата

Мексико привлича все повече чужденци - 1
Снимка: Shutterstock

С 4.75% са се повишили цените на жилищата в Мексико през третото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата. Ако се разгледа движението на цените на имотите през последните 10 години, то се наблюдава доста силна динамика. През 2009 г. поскъпването при апартаментите е било едва 0.77%. Година по-късно има спад от 0.59%, а от 2013-та до края на 2017-а се наблюдава плавен ръст средно с около 1%, като най-силен е бил през 2015-а, когато стойността на квадратен метър жилищна площ се е увеличила с 4.36%.

Силното търсене на ваканционни имоти – това е основният фактор, който тласка пазара нагоре, категорични са анализатори. Чуждестранните купувачи също се връщат на пазара в Мексико. Това са предимно гражданите на САЩ и Канада, които смятат подобна инвестиция за успешна на фона на силния долар.

Близо двойно се е увеличил броят на чуждестранните инвеститори през 2016 и 2017 гг. Над 1200 са реализираните сделки с тях за година, докато от 2008-а до 2015-а броят им е бил не повече от 600 на година, сочат данните на Министерството на външните работи.

Средната цена на квадратен метър жилищна площ в момента е 1850 EUR/кв.м. Апартамент с площ от 120 кв.м може да се купи средно за 220 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бл.134 в Зап. парк

    11 5 Отговор
    Какво Мексико , нега хората да идват тука .Тука са се качили с 16% са мо са последните две седмици спямо предходната декада на октомврийския цикъл.
    Тука е рая на инвеститорите ; днеска има - утре няма .Куувайте че не остана

    Коментиран от #4, #7

  • 2 vasik atanasova

    28 7 Отговор
    КОЙ ЛУД ЩЕ ХОДИ В МЕКСИКО ЧЕ ДА ГО УБИЯТ ТАМ

    Коментиран от #3

  • 3 ПЪРВО ША ИЗНУДЯТ РОДНИНИТЕ

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "vasik atanasova":

    ЗА КИНТИ И ПОСЛЕ ПАК СИ МЪРТЪВ. МНОГО ДОЛНА ДЪРЖАВА.ТАМ СИЧКО АБСОЛЮТНО СИЧКО Е РАЗДЕЛЕНО МЕЖДУ ДВА КАРТЕЛА.
  • 4 Хубенов

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "бл.134 в Зап. парк":

    Аман от неграмотници!!!!
  • 5 хкжнк

    18 1 Отговор
    Цените като в София , а престъпността десетина пъти по-голяма. Много е изгодно.
  • 6 Анонимен

    9 5 Отговор
    Некой от вас бил ли е в Мексико за да коментира? Всички знаете много.
  • 7 нормално зомби тарикат

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "бл.134 в Зап. парк":

    Аз си купух. От банката ми го купиха. Казаха ми,че сега нямам пари да си го позволя ама ми дадоха. Аз ги питах що ми дават пари на заем като съм голтак. Те ми казаха да не се притеснявам. Просто трябва да не спирам да въртя някакво колело и всичо щяло да е наред. Или да не е наред. Ама само за мен ахахахах. То наистина няма за какво да се притеснявам. Ако почна пак да изнемогвам като всеки месец. Просто ще го продам за половината на това дето имам да връщам. Ще си изляза пак под наем и ще си продължа да си доизплащам нещо дето го нямам. Нещо като два наема. Да са живи и здрави мам и тати. Иначе ще трябва да дам дупката на дупето си под наем.
  • 8 Иван Градев

    13 0 Отговор
    Аз съм ходил в Мексико 4 пъти вече по работа, да Ви кажа има мизерия но в някои квартали само, то не че няма такава в много квартали в почти всички градове в България. Там климата е по - добър, храната ми се струва че е по - добра, за жените да не говорим, от 20-тина един отказ имах, няма го това Като в Бг, имам си приятел, какво те интересува как се казвам...там сами те заговорят, камо ли Сам да я заговориш, за това и туризма явно върви Американките 90% са крокодили или над 80-90 килограма, в Мексико е на обратно, 90% са супер готини, всигорно всички сте чували и виждали Мексиканки, отделно са страхотни в леглото и сами си го търсят, няма нищо общо с Българките .
  • 9 Марячи

    4 0 Отговор
    През март 2019 заминавам на екскурзия в Мексико - 12 дни за 5207 лв без личните разноски (те са още 400 лв). Четох, че минималната работна заплата била 9,5 щатски долари - ще отида и ще видя.Като дете много обичах мексиканската музика и исках да живея в Мексико. Сега не съм сигурен.