Last news in Fakti

7 Януари, 2019 14:37 4 761 4

По-малко нови имоти във Великобритания

  • великобритания-
  • жилища-
  • строителство

Строят се едва по 130 000 жилища на година

По-малко нови имоти във Великобритания - 1
Снимка: Shutterstock

В периода 2010-2019 гг. годишно са въвеждани в експлоатация 130 000 жилищни единици, което е с 13% по-малко в сравнение с десетилетие по-рано, когато на пазара са излизали по 147 000 жилища на година. С 50% по-малко се строи днес във Великобритания в сравнение с 60-те и 70-те години на миналия век. По думите на директора на Центъра за политически изследвания Робърт Колуйл, жилищната криза е погубила живота на цяло едно поколение и го е лишила да реализира мечтата си за собствен дом.

Според него, днешните резултати не са само в следствие на финансовата криза, но е и част от модел, който тече през последния половин век. Постепенното забавяне на темповете на строителство на нови жилища е явление, което се наблюдава във всички региони на Острова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 hmhmhm

    1 1 Отговор
    Ало вие на острова как може да кажете че има срив в строителството където сега се строят няма такива небостъргачи за година две при цялата механизация която имате. У лево
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хайде че свършиха

    6 0 Отговор
    То и у нас следва да им срив в строителството, дори съм учуден, че се строи с такива темпове. Доста хора перат пари и след като никой не се занимава да проверява доходи имотите до преди година бяха добра инвестиция. Въпроса е, че реално няма кой да живее е тях, следователно няма и кой да ги купи. Нито София, нито някой от другите големи градове се очаква да расте повече като население а сградите се множат. Като гледам до 5 години ще има апартаменти на промоция - три на цената на един.