Last news in Fakti

14 Януари, 2019 10:11 3 160 4

Полша строи остров в Калининградския залив

  • полша-
  • остров-
  • строеж

Той ще е дълъг 2 км и широк 1 км

Полша строи остров в Калининградския залив - 1
Снимка: Shutterstock

Полша ще построи изкуствен остров в Калининградския залив. Целта е осигуряване на сигурност на региона, съобщава полското издание Onet. Островът ще се в полски териториални води. Той ще се извисява на 2-3 метра надморското равнище и ще е с елипсовидна форма. Дължината му ще е около 2 км, а широчината – 1 км.

Обектът няма да се използва за туристически цели. Той ще е част от проекта за изграждане на воден път свързващ Калининградския залив с Гданск. Програмата има за цел осигуряване сигурността в региона. Инвестицията се оценява на 880 млн. полски злоти.

През месец май 2016 г. полското правителство взе решение за строителството на канал през Висленската коса, който да свързва Калининградския залив с Гданския залив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морук

    18 10 Отговор
    Една ракета и язък за инвестицията

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Морук":

    И после още една и язък за Калининград , кой ще е по на сметка ??
  • 3 смях

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Морук":

    Това дори да не беше страна от НАТО нямаше да го направят чебурашките, просто защото няма как да воюват на още един фронт с армия доста по-способна и по-добре оборудвана от украинската.
  • 4 1122

    9 2 Отговор
    И тез поляци все се навират в шамарите на Русия.Защо дразнят сега,после олеле мамо бият ме.Като знаеш,че руснаците ще се ядосат защо го правите,или САЩ ви подбъзикват да ги дразните,и те да нападнат.Само,че тогава най много ще пострада Полша,а янките са далеко,ще гледат и ще се подсмихват на акъла ви.