Last news in Fakti

15 Януари, 2019 15:15 2 130 1

Тръмп е продал имоти за 35 млн. USD

  • тръмп-
  • имоти-
  • продажба-
  • търговия

Сред тях са жилища, парцели, склад и паркоместа

Тръмп е продал имоти за 35 млн. USD - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Въпреки, че докато заема поста президент на САЩ предприемачът Доналд Тръмп не може да ръководи частния си бизнес и за целта е делегирал тези права на синовете си Ерик и Доналд-младши, той е запазил правото си на собственост върху компаниите, през които продължава да реализира сделки с недвижими имоти. През 2018 г. е спечелил 35 млн. USD. Половината от сумата е придобил само от една сделка – заедно с делови партньори той е реализирал субсидиран от федералното правителство жилищен комплекс в Бруклин, чиято стойност е 900 млн. USD, съобщава изданието Forbes.

Тръмп е декларирал, че е собственик на 4% от акциите на комплекса. Това са около 20 млн. USD, които американският президент е получил от сделката.

В Лас Вегас президентът е продал 36 жилища на обща стойност 11 млн. USD. Те са разположени в 64-етажна сграда, чийто 50% са собственост на Тръмп, а останалата половина на Casino tycoon Phil Ruffin. Повечето купувачи не са известни, тъй като реализирали сделките чрез компании с ограничена отговорност.

Американският президент е продал също така и три парцела в съседство на своето голф игрище в Лос Анжелис на обща стойност 5.6 млн. USD, три паркоместа в хотел Trump International Hotel and Tower в Чикаго за 170 000 USD и склад за 4.1 млн. USD в Южна Каролина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 chrome

    3 2 Отговор
    mestim