Last news in Fakti

15 Януари, 2019 21:43 3 970 6

Възстановяват символа на Велинград

  • велинград-
  • клептуза-
  • парк-
  • обсъждане-
  • възстановяване

Обсъдиха визията на парк „Клептуза”

Възстановяват символа на Велинград - 1

На провелото се обществено обсъждане на тема : „Визия на парк „Клептуза” – /във фаза идеен проект и визуализация/“ с голям обществен интерес гражданите на Велинград се обединиха около идеята на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, че времето за говорене на тема „Клептуза” свърши и ще се предприемат реални действия за възстановяването на символа на Велинград.

„Още по време на предизборната си кампания поех ангажимента „Клептуза” да придобие съвременен облик. Сега е времето да действаме и да направим това наше богатство, място с което да се гордеем, а не както е в момента място от което се срамуваме! „Клептуза” трябва да възвърне своя блясък, слава и история и отново да стане предпочитано място за забавления, почивка и незабравими спомени за жителите и гостите на града ни”, каза доктор Коев.

Идейният проект бе представен от главния архитект на община Велинград Тодор Енев. Той подчерта, че възможностите които общината предлага са свързани изцяло с възможностите за финансиране, където сме допустими в Европейския фонд за устойчиво развитие за изграждане на зони за обществен отдих и паркова среда.

От множеството зададени въпроси и изказвания, по време на дискусията, стана ясно, че за гражданите на Велинград „Клептуза” е емблема и не може повече да остане в този вид.

Чуха се много мнения, като тези да бъде запазена и реконструирана старата сграда на ресторанта от 30-те години, да се акцентира на извора и дали да има търговски обекти или не. Това бе всъщност и целта на днешното събитие – да се чуе гласа на гражданите и да се намери най-верния път и правилното решение.

Възстановяват символа на Велинград

Възстановяват символа на Велинград


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jorj

    9 12 Отговор
    Да сменят и името на града! Чепино!!!!! Стига с партизанлъка!!!! Града не съществува, благодарение на партизаните, че да бъде кръстен на такива!!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Iva

    2 0 Отговор
    Идват избори сега ли се сети кмете?
  • 4 Велинград

    3 0 Отговор
    До сега не си мръдна прьста.
  • 5 3333

    1 0 Отговор
    Ето това е пример за популизъм.
  • 6 Borislav Popov

    0 0 Отговор
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D1%8B