Last news in Fakti

22 Януари, 2019 17:45 2 066 2

САЩ: Цените растат, макар и бавно

  • сащ-
  • жилища-
  • цени

Най-ниската доходност е в Ню Йорк - 2.9%

САЩ: Цените растат, макар и бавно - 1
Снимка: Shutterstock

Последните 5 години цените на жилищата в САЩ отчетоха значителен ръст. През 2018-а обаче се регистрира темп на забавяне. С 3.2% се е повишила цената на жилищата през третото тримесечие на 2018 г. в сравнение със същия период година по-рано. Съпоставяйки цените през третото спрямо второто тримесечие на миналата година ръстът е 0.5%.

При броя продажби също се отчита спад. През октомври сделките с еднофамилни къщи са се понижили с 12% в сравнение със същия месец на 2017 г. При жилищата от вторичния пазар също се регистрира спад от 5% за същия период. Броят на разрешителните за строеж спадна с 6%. Този на новите проекти също отчита спад от 2.9%, а при завършените понижението е 6.5%.

През октомври инвестиционните интереси на американските предприемачи достигнаха най-ниските си нива от август 2016 г. Средната цена на жилищата в Манхатън падна под 1 млн. USD през 2018 г. Всички тези тенденции се отразиха и на доходността. В Ню Йорк тя е най-ниска - 2.9%, тъй като цената на жилищата е много висока - около 17 190 USD/кв.м. Двустаен апартамент в Ню Йорк с площ от 120 кв.м струва 2 млн. USD. Наемът на аналогичен имот е 4940 USD на месец.

С 3.5% нарасна икономиката на САЩ през третото тримесечие на 2018 г. на годишна база. Това е с 0.6% по-малко спрямо второто тримесечие, но с 1.3% повече спрямо първото на 2018 г. Потребителските разходи са се увеличили с 4% - което е най-високия прираст от четвъртото тримесечие на 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Матиматика

    0 0 Отговор
    Хммм 3% ръст в САЩ се води добре, а толкова % ръст на изток се води ... западащи икономики ) Не двойни стандарти - хиляди стандарти има, просто само едни хора ги пишат )
  • 2 Питащ

    2 0 Отговор
    Какво ме е еня за цените в САЩ? ------------- Пиши за цените в България. Но купувачите, а не алчните брокери.