Last news in Fakti

5 Февруари, 2019 13:21 3 908 3

Китайците купуват по-малко имоти

  • китай-
  • жилища-
  • продажба-
  • цени
Китайците купуват по-малко имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Една от най-големите компании в сферата на недвижимите имоти в Китай – Evergrande Group, отчете спад в продажбите през януари. Оттам са продали недвижимости на обща стойност от 43.17 млрд. юана (6.4 млрд. USD), което е с 33% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Като цяло през изминалите 12 месеца се регистрира ръст от 10.1% в продажбите.

През 2018 г. Evergrande Group е продала имоти на обща стойност 551.34 млрд. юана, а целта е през тази сумата да достигне 600 млрд. юана.

През последните години пазарът на недвижими имоти в Китай регистрира охлаждане. До голяма степен това се дължи на редицата мерки предприети от държавата за урегулиране на сегмента. В стойностно изражение продажбите на жилища през миналата година са се повишили с 12.2%. Темпът на нарастване е с 1.5 процентни пункта по-малко в сравнение с 2017-а.

През декември 2018 г. цените на новите жилища са нараствали с най-бавни темпове за последните 8 месеца.

Междувременно Пекин плавно прехвърля контрола на наложените ограничения на местните власти. Последните сами ще решават кога и колко от ограниченията да отменят. Това се прави с цел поддържане на добри равнища на икономиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Ми то не остана място в Китай от китайци! Всичко е заето! Какво да купуват и от къде? Хахаха!!! :)))
  • 2 Баце

    1 0 Отговор
    Ми като са прости и брокерчетата на имоти са слаби, тъй ще е. Я да видят нас с по 2-3 апартамента, а някой с по шест, а какви розови прогнози, пърдон балони от брокерите. Ама т'ва са китайци к'во рабират.
  • 3 Гладен Брокер

    4 0 Отговор
    Таз година нещо слабичко от към статии за повишаване на цените на имотите. Аз гладен. Пуснаха 5-6 статии медиите в средата на Януари и пак тишина....мирише нещо на лоши новини ...