Last news in Fakti

12 Февруари, 2019 09:30 1 576 3

Ръст и при цените, и при сделките

  • франция-
  • имоти-
  • цени-
  • сделки

Имотите са поскъпнали между 0.9% и 3.5%

Ръст и при цените, и при сделките - 1
Снимка: Shutterstock

И цените, и броят на сделките във Франция отчетоха нови рекорди през 2018 г., регистрират анализатори. Сделките са се повишили с 3-4% спрямо 2017-а и са достигнали 965 000 броя. Основната причина са рекордно ниските лихви по ипотечните заеми, категорични са всички участници на пазара. Ниска остава цената на кредита и за крупните инвеститори.

От Century 21 отчитат, че сделките с ваканционни имоти са се понижили с 6%, докато тези с инвестиционна цел отчитат ръст от 25%. Причината за драстичното повишение е, че повечето предприемачи виждат във Франция сигурно място на фона на икономическата несигурност.

Всички анализатори смятат, че на национално равнище цените на имотите са се повишили между 0.9% и 3.5% през изминалата година. По данни на нотариусите ръстът е 3.5%. Брокерите обаче регистрират силна разлика в темпа на поскъпване между градовете и селските региони.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Балон":

    Балона е за Чалгария, бонак. В нормалните държави има контролни механизми и балоните са възможна, но много по-трудна работа
  • 3 Ти да видиш!

    0 0 Отговор
    Франция е любимата ми държава.Франция я опропастиха комунистите,както в България,така и в Европа.Приемаха араби,индийци,китайци и всякаква долнопробна смрат в името на братство с тези двуличници.И сега рев и стани гащи.Боклуците си превлякоха боклуци-избиратели за да дерибействат вечно.Когато фактите говорят и боговете мълчат!!!