14 Февруари, 2019 13:37 3 649 3

Богатите купуват по-малко лукс имоти

  • сащ-
  • лукс-
  • къщи-
  • имоти

Офертните цени отчитат спад от 5.3%

Богатите купуват по-малко лукс имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Пазарът на луксозни имоти в САЩ на стойност около 1 млн. USD забави темпове през ноември 2018 г. спрямо същия месец на 2017-а. Това е логично, тъй като подобен ефект се получава няколко месеца след регистриране на забавяне в целия жилищен сегмент, коментират анализатори.

През ноември 2018 г. 8728 имота на стойност над 1 млн. USD са били продадени на 88 пазара. Спрямо ноември 2017 г. показателят на практика не се е променил, но според анализатори забавянето в сектора дава резултати няколко месеца по-късно след като се регистрира такова на целия жилищен пазар.

Продавачите коригират своите очаквания на фона на забавяне на активността. Средната офертна цена за луксозни жилища отчете на всички разглеждани пазари спад от 5.3% - най-големият на годишна база от 2013 г. досега. Междувременно в отделни градове цените и продажбите продължиха да отчитат ръст. Така например, лукс имотите в окръг Кларк, включващ и Лас Вегас, се повиши с 15.7% през ноември миналата година в сравнение със същия месец на 2017-а. Причината е дефицит в предлагането. В Санта Круз също се регистрира ръст малко над 15%. Броят на сделките в луксозни апартаменти се увеличи тройно в окръг Монро и двойно в района на Тампа бей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така де

    9 1 Отговор
    Богатите имат толкова много къщи и апартаменти , че вече няма какво да ги правят. Та това е причината!!!
  • 2 Ганю

    2 0 Отговор
    А данъците кой ще ги плаща?

    Коментиран от #3

  • 3 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ганю":

    Бедните! Данъците са за бедните - богатите не плащат данъци!