Last news in Fakti

18 Февруари, 2019 11:34 3 094 3

Растат цените на жилищата в Неапол

  • неапол-
  • италия-
  • жилища-
  • туризъм-
  • цени

Продавачите искат до 15% повече за имотите си

Растат цените на жилищата в Неапол - 1
Снимка: Shutterstock

С до 15% са се повишили офертните цени на жилищата в Неапол през 2018 г. Една от основните причини за това е, че за последните 10 години италианският град привлече рекорден брой туристи, което раздвижи пазара на наеми в града. „Подобна картина вече отдавна наблюдаваме в Рим, но за Неапол това е напълно ново явление”, казва Сабрина Маджелло от Sotheby`s International Realty.

С 91% се е повишил сектор „Туризъм” в Неапол за периода 2010-2017 г., а от август 2016 г. до октомври 2018 г. броят на отдаваните под наем жилища чрез платформата Airbnb е нараснал със 125%.

Всичко това се случва и благодарение на усилията на градските власти. Неапол е домакин на провеждането на яхтени състезания. Нараства и броят на пешеходните зони, което прави градът още по-привлекателен за отдих.

Анализ на Scenari Immobiliari показва, че в рамките на една година, към декември 2018 г., цените на жилищата да се повишили с 15%. Към момента 2-стаен апартамент в историческия център може да се купи срещу 200 000 EUR, 4-стаен имот с тераса се продава срещу 700 000 EUR, а къща с пет спални в близост до залива се оферира на цена от 2 млн. EUR.

Също така е важно да е отбележи, че от Неапол за 30 минути може да се стигне до остров Капри, който е популярен не само сред туристите, но и сред инвеститорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трън

    2 0 Отговор
    Много лошо. Тъкмо щях да си купувам имот там. Язък.
  • 2 jambazina

    3 0 Отговор
    А ходи си купи имот с 2500 евро заплата. Колкото ще си купиш в София с 800 лева.
  • 3 Тошко Тодоров

    1 1 Отговор
    И без пари да ми дават не бих живял при тия загубеняци Там те обират по средата на улицата посред бял ден Един от най престъпните градове в света а сега как се напълни и с африканци спящи по улиците и ходещи по нужда кой кадето свари просто Неапол е само за туризъм