Last news in Fakti

20 Февруари, 2019 09:37 3 455 9

Спад в строителството в Еврозоната

  • строителство-
  • европа-
  • данни
Спад в строителството в Еврозоната - 1
Снимка: Shutterstock

С 0.4% се е свило строителството в Еврозоната през декември 2018 г. спрямо ноември същата година, когато е регистриран ръст от 0.3%, сочат данните на Eurostat. На годишна база (декември 2017 г.-декември 2018 г.) се наблюдава ръст от 0.7%.

Най-силен спад в строителството се наблюдава в Словения. Понижението е 12.4%. Второто и третото място са за Германия и Великобритания с понижение съответно от 4.1% и 3.0%. В длугия край на класацията първото място е за Швеция. Там строителството бележи ръст от 6.2%. Втората позиция е за Чехия – 3.0% и на трето място е Испания – 2.6%.

Разглеждайки данните на годишна база, то най-силен ръст в строителството се наблюдава в Унгария – 17.5%. Следват Полша и Словакия, съответно с повишение от 11.4% и 11.1%. Четвъртото място е за Испания – 10.9% ръст. Северната ни съседка се представя най-зле. Там спадът в строителната продукция в рамките на една година е 7.7%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rukaisho

    15 2 Отговор
    Да защото вече има твърде много сгради а няма хора да ги купуват
  • 2 3369

    6 1 Отговор
    Цецка Цачева
    Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ коментира в парламента ефективната присъда на бившия депутат Митхат Табаков, който вече е във варненския затвор:

    Затворниците му се радват като на расов елен."
  • 3 наблюдател

    6 3 Отговор
    супер, значи сега ще си напазарувам евтино, в Париж съм си харесал едно друстайно, 10 К евро квадрата, щото в Младост нали казаха, че било скъпо

    Коментиран от #6

  • 4 ссс

    3 1 Отговор
    В заглавието пиша за спад, започва статията съа спасове около 0%, а в края:
    "най силен ръст в Унгария – 17.5%. Следват Полша и Словакия, съответно с повишение от 11.4% и 11.1%. Четвъртото място е за Испания – 10.9% ръст."

    Абе вие какви журналистите бе ?!? Ок, ясно, че говорите в началото за Еврозоната, ама ....
  • 5 АЖН

    12 0 Отговор
    А при нас се строи, като че ли имаме най-голям прираст на населението и всички са мноооого богати и купуват апартаменти като за последно.
  • 6 Брокеричок

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "наблюдател":

    И няма да сбъркаш - в Младост цените са почти като в Париж, пък качеството на строежите и инфраструктурата като в Афганистан.

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Брокеричок":

    Ти знаеш, защото освен в Младост, си бил и в Париж, и в Афганистан, нали!? Едва ли просто си пишеш просто така, звучиш някак достоверно

    Коментиран от #8

  • 8 Реалист

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Няма нужда да питам дали продаваш в Младост, Париж или Афганистан, нали?
  • 9 Селяндур

    4 2 Отговор
    Май селяните спряха да купуват, з?