22 Февруари, 2019 09:37 3 642 2

Премахват голф игрище. Ще строят жилища

  • хонг конг-
  • жилища-
  • парцели-
  • дефицит

Хонг Конг се бори с дефицита на парцели

Премахват голф игрище. Ще строят жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Липсата на парцели за строеж в Хонг Конг датира от години. Това е и причината за високите цени в мегаполиса. Стига се до момент, когато дадено нещо трябва да бъде премахнато, за да може на негово място да се построят жилища. В случая става дума за част от луксозно голф игрище.

Китайското правителство създаде специален щаб, който да търси решение на проблема с дефицита на парцели за застрояване с жилищни сгради. Едно от предложенията му е да бъдат отнети 32 хектара (320 декара) от известното голф игрище Fаnlіng в Хонг Конг, което е с три стандартни полета за игра с по 18 дупки и редица съоръжения за трениворка.

Друга мярка, която обмислят властите е възcтaнoвявaнeтo нa 1000 xeĸтapa зeмя oт мopeтo ĸpaй ocтpoв Лaнтay. Не е изключено частни земеделски площи, селски парцели, места за отдих също да бъдат един вид одържавени. Обмислят се също така варианти и за подземно строителство.

Към днешна дата дефицитът на парцели в Хонг Хонг възлиза на 1200 хектара земя. Проблемът датира от близо 8 години и с всяка изминала година се задълбочава все повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахахахах

    1 0 Отговор
    Ахахахах!
  • 2 Ганьо

    1 1 Отговор
    Мааале мислят се за българи