Last news in Fakti

26 Февруари, 2019 09:37 2 780 12

Жилища от контейнери на мястото на Виетнамските общежития

  • виетнамски общежития-
  • контейнери-
  • софия

От 102 контейнера ще бъдат направени 51 апартамента

Дълги години се дискутира темата какво да бъде изградено на прословутите бивши Виетнамски общежития. Решението вече е факт. Договорът на мястото на порутените сгради е сключен и там ще бъдат разположени първите в София апартаменти от контейнери. Теренът за тях трябва да бъде разчистен до 2020 г., решиха общинари. Първите три и най-опасни сгради вече са в историята, а до края на тази година трябва да бъдат премахнати още две.

Цената на новите жилища е 2.4 млн. лв. Времето за изграждането им е 160 дни. „Сградата може да бъде сглобявана, разглобявана и моделирана. Ако падне необходимостта от част от сградата, тя може да се монтира на друго място. Всичко това се изпълнява в цеха. Монтират се, колкото се може повече инсталации, врати, прозорци. Целта е да остане по-малко работа на площадката”, каза арх. Румен Първанов, управител на фирмата изпълнител, цитиран от bTV. Предвижда се от 102 контейнера да бъдат сглобени 51 жилища. Фирмата ги боядисва, грундира и сглобява. Те са направени от специална стомана, което дава възможност да бъдат обитавани поне 100 години. Те ще са с вградено отопление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ломбев

    3 0 Отговор
    Може и да не е толкова лошо - https://fakti.bg/imoti/280382-perfektnata-malka-kashta-videosnimki . . . . в случая е 2 пъти по-голямо защото жилищата са от 2 контейнера
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ventura

    28 0 Отговор
    Защо общините не строят така бързо и за нуждаещите се български семейства? Или те могат да чакат до преклонна възраст! Е чакайте българки да раждат.
  • 4 агент

    27 0 Отговор
    До кога държавата ще налива пари за племето смучещо данъкоплатеца? Кога държава ще започне да работи за благото на данъкоплатеца? До кога народа ще търпи тези безумия, да бъде тъпчен и мачкан и ще каже край?
  • 5 Наденица

    15 0 Отговор
    Контейнери за боклуци
  • 6 М@нгу

    11 0 Отговор
    Малийиииииии! Що жилязу има да си бирем!
  • 7 гост

    4 0 Отговор
    51 апартамента от контейнери струват на свободния пазар 400х.лв с прозорци и врата. Един монтаж 2млн. лв ли струва? Да не говорим, че това се прави когато опциите за реновиране на други сгради са изчерпани. Колко стари и запустели сгради има, та за започнали да строят такива, които се водят еко само ако използват рециклирани контейнери втора ръка. Но този тип жилища не е подходящ за студени региони заради конденза при отопление, който трудно се преборва и тогава цената на квадрат стига нормалното строителство.

    Коментиран от #8

  • 8 Оки

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Това не е от свободния пазар. От специален пазар е до който се добират само специални продавачи!
  • 9 Сектант

    7 0 Отговор
    Да им подарим и по една Дачия Дъстър
  • 10 гост

    3 0 Отговор
    Като се замисля едно време виетнамците идваха да работят тука , а сега са толкова напред ,че май ние ще почнем да ходим при тях да работим. Хубаво е да живееш в демокрация , така ще може да си търсим работа във Виетнам , Африка , Заир и тем подобни не толкова демократични страни.
  • 11 Националист

    2 0 Отговор
    Не чувам по новините безплатна помощ за циганките "Безплатно поставяне на спирали".
    Математиката е много зле сред политиците ако ги е грижа за България.
    С това темпо на размножаване, който ще работи да изхранва циганите? И кой ще пази децата ни от техните безчинства?
  • 12 Патриот

    1 0 Отговор
    Това е акция за подпомагане на циганското развъждане. Не е добра новина за честните и трудолюбиви БГ граждани.
    Ако в една овощна градина започнеш да ториш плевелите, какъв ще е резултата?