Last news in Fakti

7 Март, 2019 10:54 1 329 1

Законодателството в строителството е във фокуса на кръгла маса в Интер Експо Център

  • иец-
  • строителство-
  • законодателство-
  • йовев

Заместник-министър Валентин Йовев ще открие събитието „Належащи проблеми в устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството“

Законодателството в строителството е във фокуса на кръгла маса в Интер Експо Център - 1

Належащите проблеми в устройственото планиране и строителството и законодателната рамка засягаща сектора, ще бъдат във фокуса на мащабната кръгла маса „Належащи проблеми в устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството“. Тя ще се проведе на 7 март в Интер Експо Център в рамките на международното изложение АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА, а организатори са водещите браншови организации.

Събитието ще се проведе на 7 март в зала Витоша на Интер Експо Център. Началото му, от 13.00 часа, ще бъде дадено с церемония, чието официално откриване ще направи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев. Поканени да присъстват на церемонията са кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, арх. Здравко Здравков - главен архитект на Столична община, арх. Иван Несторов - началник на Централна администрация на дирекция за национален строителен контрол. Организатори на форума са Камарата на архитектите в България (КАБ) и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП).

На анализ и дискусия ще бъдат подложени техническите паспорти на строежите и изисквания за физическата им сигурност, както и композитните материали за възстановяване и усилване на сгради и съоръжения и паметници на културата. Ще бъдат повдигнати и редица други въпроси, сред които: основното административно производство - съгласувателни и разрешителни режими, такси, отговорност на администрацията и на участниците в строителството, застраховане, специализирани нормативни актове – законови и подзаконови, които уреждат изключения от Закона за устройство на територията и актовете по прилагането му, политика за уреждане участието на различните специалности в устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството и други.

Кръглата маса се провежда в рамките на международно изложение АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА 2019, което се провежда от 6 до 9 март. Участие в него през тази година вземат над 130 директни компании от България, Германия, Италия, Англия, Полша, Китай, Румъния, Турция, Иран. На площ, надхвърляща 8500 кв.м, те ще представят машини, продукти, технологии и идеи. Залите на изложението са разделени на сектори, според фирмените сфери на дейност: „Вътрешни довършителни работи“, „Врати, прозорци, фасади и профили“ и „Грубо строителство и външни довършителни работи“. За първи път АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА се провежда паралелно с изложения WATER TECH EXPO и SECURITY EXPO, обединявайки темите за строителството, управлението на водите, енергията и сигурността.

Вратите на АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА, от 6 до 8 март, са отворени за посетители до 18.00 часа, а в съботния ден, 9 март – до 16.00 часа.

Подробности за Кръглата маса „Проблеми в устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството“ и съпътстващата програма на изложението ще откриете ТУК.

Повече за изложение АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА ще откриете ТУК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Да вземат да продават имотите на база чиста жилищна площ, че само мамят с квадратите.