Last news in Fakti

7 Март, 2019 11:29 3 033 6

Великобритания промени правилата на „Златна виза”

  • великобритания-
  • златна виза-
  • условия-
  • инвеститори

Новите изисквания влизат в сила от април 2019 г.

Великобритания промени правилата на „Златна виза” - 1
Снимка: Shutterstock

Чуждестранните инвеститори, които искат срещу капиталовложенията си да получат правото постоянно да пребивават в страната, ще трябва да отговарят на нови правила. За последните 10 години чрез този механизъм на Острова са се заселили над 3000 души. От тях 60% са руснаци и китайци.

От следващия месец предприемачите от категория Tier 1 трябва да докажат пред британските власти, че за срок от 2 години ще са в състояние да се разпореждат със средства на стойност над 2 млн. паунда (2.55 млн. USD). В момента този срок е 90 дни. Друго изискване е въпросната сума да бъде вложена в развитието на местната икономика. Важно е да се отбележи, че инвеститорите в ценни книжа няма да имат право на „златна виза”.

Целта на промените е да бъде ограничен процесът на пране на мръсни пари. Най-лесният начин за получаване на гражданство чрез „златна виза” е чрез покупката на недвижими имоти. Практика на Острова обаче е, придобиването на жилище или къща да става, като то се купува на името на фирма. Преди време британските власти забраниха това отново именно с цел намаляване прането на пари.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 е сега

    11 1 Отговор
    С си ги завират тези визи...всички знаем кьде.Освен африканци и пакита дали има вече кой да им ходи там...
  • 2 Гост

    3 1 Отговор
    "...да бъде ограничен процеса на пране на мръсни пари...". Представяте ли си какво става в момента там? А за пред света се представят че уж се дърпат.
  • 3 Siegfried

    2 2 Отговор
    Около. двадесет Хил .българи продължават да заминават за Белият Албион .Прибави и румънци , поляци , македонци , руси , украинци , словаци , латиши , литовци , естонци и какви ли не други европейци ежегодно се преселват на Острова .Но червените ви глави е трудно да го асимилират !Всъщност не съм много сигурен дали не пишеш от Англия ?Врагът на Европа , в сърцето на Европа !

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Гост

    1 1 Отговор
    Двадесет хиляди на ден, нали?
  • 5 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Siegfried":

    То прането на пари върви и с нелегална работа по строежите и тем подобни...
  • 6 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Siegfried":

    Нали? А ние сме се загрижили за венецуелците!