Last news in Fakti

14 Март, 2019 10:37 4 759 3

Тук „Златната виза” е най-евтина

  • гърция-
  • златна виза-
  • имоти-
  • покупка

Цената е само 250 000 EUR

Тук „Златната виза” е най-евтина - 1
Снимка: Shutterstock

Много китайци, руснаци и турци се възползват от възможността, която предлага Гърция за нов живот в южната ни съседка или държави от ЕС посредством покупка на недвижим имот. За целта гражданинът на държава извън Съюза трябва да инвестира минимум 250 000 EUR в недвижим имот. Никъде другаде, освен в Гърция, европейският паспорт не е толкова евтин.

„Има строг контрол от страна на посолствата и банките, които проверяват произхода на парите и биографиите на хората. Има слуачи, когато проверките траят до 2 години. Бих се изненадал ако има дори един единствен случай на нарушаване на закона, при който въпреки това да е издадена „златна виза”, казва Григориос Стеригулис, президент на Enterprise Greece, цитиран от Deutsche Welle.

Китайците, които проявяват интерес към имоти в южната ни съседка, имат право да изнасят само по 50 000 EUR на човек, но брокерите признават, че винаги има начин за заобикаляне на тази рестрикция. „В Гърция няма ограничение и сериозен контрол затова всичко е много просто. Необходимо е само да имаш добър посредник в Китай или в Гърция”, казва посредникът на недвижими имоти Никос Сепензис.

През последните 5 години са издадени почти 10 000 паспорта и в гръцката хазна са се влели около 1 млрд. EUR. „Да, Гърция отново получава инвестиции и то не само от китайци, но и от руснаци и турци по програмата „Златна виза”, но произходът на тези пари и репутацията на онези, които купуват недвижими имоти, трябва да бъдат по-сериозно проверявани, а често това не се случва”, признава Йенс Бастиан.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sra

    13 4 Отговор
    а като взема златна виза, мога ли да почна да протестирам и да затварям границите?
  • 2 Радо

    14 1 Отговор
    10 000 тескерета по 250К евра прави 2 милиарда и половина, а не 1 милиард евра.

    Коментиран от #3

  • 3 дсему

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Радо":

    Много кръчмарската смяташ,250к минимум за имот.Това са пари за продавачите на имоти,като имота може да струва и милион.Един милиард за хазната от данъци за придобиване.Наостри си молива и пак смятай и коментирай.