Last news in Fakti

21 Март, 2019 17:25 2 910 7

Първият в света търг за имот с криптовалута

  • търг-
  • криптовалута-
  • австралия-
  • къща

Цената му е между 700 и 800 биткойна

Наподобяваща на космически кораб, разположена в Нов Северен Уелс в Австралия къща, е първият в света имот, който ще се продаде на търг с криптовалута. Това ще стане на 8 април 2019 г., като наддаването ще е онлайн. За пръв път имотът е бил обявен за продажба в края на 2018 г. за сумата от 3.9 млн. USD. Аукционът е планиран след като е разработена цифрова платформа, позволяваща участниците в търга да наддават с виртуална валута. Към днешна дата примерната цена на къщата е между 700-800 биткойна.

Собственикът на имота – Грег Костело, споделя, че е избрал тази форма на плащане, тъй като това ще даде възможност на повече клиенти от чужбина за купят имота. Той е и автор на дизайна на къщата, изградена от бетон, стомана и тонирано еко стъкло и е решен в архитектурния стил Googie – известен през 60-те години на миналия век в САЩ.

Интериорът изобилства от техника. Вратите се управляват дистанционно, прозорците са автоматични, заключващата система е автоматизирана от Google. Новият собственик ще разполага и с някои „странности”, като например закрит плаж, открита душ кабина и 25-метров басейн, който разполага с подгряваща система.

Брокерът, който продава къщата – Ник Уизрив, казва, че за участие в наддаването вече има регистрирани двама клиента, независимо, че до провеждането му има още три седмици. Интерес имат американци, азиатци, швейцарци и канадци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Икономист

    10 2 Отговор
    Токените не са пари !

    Коментиран от #2

  • 2 петнист

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Икономист":

    Пари да, защото са разменени средство. Но не можеш да им вярваш, защото нямат реално покритие зад себе си, освен виждането на купувачи и продавачи.

    Коментиран от #4

  • 3 Гост 5

    3 5 Отговор
    Bitcoin е балон който гръмна и беше забранен от половината свят .
  • 4 Чичко Паричко

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "петнист":

    Кои пари имат реални покритие?

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 5 петнист

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Чичко Паричко":

    Биткойн е пари, разменни средство. Но няма реална производствена икономика зад него. Ако повечето валути се емитират въз основа на оценка на БВП, БНП, то Биткойн е само търсене и предлагане. Можеш да търгуваш, но не можеш да им вярваш. Ако изведнъж тръгне към 0, никой няма да те компенсира и частично за загубата.като пирамидите Орион и други.... И ОнеКойн. Докато при повечето валути ЦБ все дава някаква гаранция. Тук е гарантирано до 16000 лева. Но Биткойн не е банков надзор и зависи от търсене и предлагане.
  • 6 петнист

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Чичко Паричко":

    Затова брокерските къщи са под финансов надзор, за ликвидност коректност и Финансов надзор в Лондон, Цюрих, Токио, НюЙорк, Сидни и другите по-малки центрове където Брокера, се регистрира, депозира гаранционен капитал и му издават номер за легитимност. Ако измами клиенти или откаже операции може да го разнищват. На борсата има улмен контрол. Там вече спекулата е нещо нормално в законовите рамки. Има и фалшиви новини, но всеки с отговорността си. Родната борса също е част от световния механизъм, коректна, ефективна. У нас проблемите ги създават политици и задкулисните им играчи, с не борсата. Биткойна, няма паритетно покритие гарант, той е само търсене и предлагане.
  • 7 Петнист

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Чичко Паричко":

    При оценката на валута се вземат различни фактори. Ние сме към еврото. Това е плюс и минус. Минуса е, че не можем да оперираме на свободния пазар с реална стойност на лева, защото сме закотвени на марж. Плюса е, че местни и външни играчи не могат да се балансират лева с пирамидална игри, защото ЕЦБ и МВФ наглеждат ситуацията. Дори и правителство да се смени ние сме към еврото. И понеже мафията не можа да разграби КТБ с други средства, пусна фалшива новина и паралелно Цацата изстреля ДАНС да запорира дейността. Това всяка паника сред клиентите, докато тихомълком поръчителите прехвърляха активи на банката в свой контрол. У нас мафията си има държава, са казали. Платихме грабежа и от обира и с ФГВ.и пак редица клиенти получиха гарантираните им 160000 лева. А биткойна ако фалира, нищо няма да ти възстанови загуби..