Last news in Fakti

29 Март, 2019 15:37 11 704 8

Съд постанови разрушаването на имот за 63 млн. USD

  • франция-
  • съд-
  • ривиера-
  • шато

Намира се на Френската ривиера

Незаконно построеният дворец на стойност 63 млн. USD трябва да бъде съборен в рамките на 18 месеца реши френският апелативен съд. Имението е разположено сред зелени хълмове и градини между Монако и Кан в южна Франция. Дворецът се появи в популярното предаване X Factor през 2017 г., когато са снимани няколко епизода от конкурса за таланти. Сега обаче шатото трябва да бъде разрушено, тъй като инвеститорът не е получил разрешение за строеж преди да го изгради през 2005 г.

Собственикът – френски бизнесмен, има година и половина да премахне сградата, която се е използвала за провеждането на сватби и като декор за снимане на филми. Наемът за тези мероприятия е бил 52 650 USD на ден. Също така олигархът е глобен 460 000 USD, но успява да избегне тримесечната условна присъда, наложена от предходна инстанция. Ако дворецът не бъде премахнат в упоменатия срок, то след него собственикът ще трябва да плаща глоба в размер на 660 USD на ден, съобщават френските медии.

Преди да бъде издигнат луксозния имот на негово място е имало малка ферма с площ 250 кв.м. Замъкът, решен във възрожденски тил, е с три басейна, две площадки за хеликоптер и достатъчно място за тържества с капацитет 2000 души. Собственикът твърди, че по време на „ремонта” е разчистил територията от змии и насекоми и е посадил 100 дървета. Той твърди, че е имал устно разрешение от властите за разширяване на имота. Съдът обаче постановява, че къщата с площ 3000 кв.м, както и площадките за хеликоптер и басейните, са разположени върху защитена територия. Предишната, значително по-малка сграда, може да остане.

Бизнесменът и неговата съпруга са се нанесли в имението през 2000 г., когато се ражда тяхната дъщеря и остават там до началото на основния ремонт и разширяването на постройката, което започва през 2005 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само питам

    53 2 Отговор
    А при нас, дали така ... Артекс ... Златен век!

    Коментиран от #6

  • 2 Емил

    39 5 Отговор
    Възрожденски стил има само в България, защото Възраждане има само в България! Възраждане значи да направия нещо от собствените си корени, а Ренесансът на Европа е връщане към културата на Древна Гърция!
  • 3 Batushka

    19 0 Отговор
    Да не е идвал на почивка в България!
  • 4 Яшко

    15 2 Отговор
    Аз пък що си мисля че е на някой от нашите политици,като могат тука да строят където им падне си мислят че и на запад е така ,само на някой от нашите ще да е
  • 5 Бартекс

    18 2 Отговор
    Ами така, като си няма Личен Кардинал Цвицельо да му уреди една промяна в закона !
  • 6 Гост

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "само питам":

    Франция е държава и там властва законът. А бг е територия и тук властва закона на джунглата.

    Коментиран от #8

  • 7 Хахаха

    20 0 Отговор
    Хапнаха, наема на ден е 52 650 , а глобата ако не го събори е 660 та ден. Ако си взима наема и си плаща глобата излиза на 51 990 долара печалба на ден. Дали ще го събори 😄
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.