Last news in Fakti

1 Април, 2019 14:56 3 036 10

Тук жилищата поскъпват по-бързо от къщите

  • естония
Тук жилищата поскъпват по-бързо от къщите - 1
Снимка: Shutterstock

С 5.9% са поскъпнали жилищата в Естония през 2018 г., докато при къщите поскъпването е 6.4%. в Талин увеличението е 6.6%, а в по-големите градове то е 7.3%. През четвъртото тримесечие на миналата година цените в Естония са се повишили с 2.8%, а за сравнение през същото тримесечие на 2017-а ръстът е бил 5.7%. Средната стойност на жилищата е вече 1900 евро кв.м.

По данни на Агнецията по вписвания през февруари тази година в Талин са били продадени 674 жилища. Общата цена на реализираните сделки е 74.7 млн. EUR. За сравнение, през същия месец на миналата година са били извършени 771 транзакции с общ обем 83.6 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 апартаментчика Цвъки

    16 4 Отговор
    Да си поръчат ГЕРБ да ги управлява и цените им от 1900 евро ще паднат на 600 евро

    Коментиран от #9

  • 2 Хаха

    29 0 Отговор
    Т.е. искате да ни кажете,че къщата не е жилище?!хахахаха
  • 3 Университет

    23 0 Отговор
    Като преписвате руски статийки, научете руски първо - квартира не е жилище, а апартамент на тоя език деа...
  • 4 Трънчев

    17 0 Отговор
    Само да попитам: къщата не е ли жилище? Изгубени в превода?
  • 5 NikNay

    12 0 Отговор
    Неграмотност струи още в заглавието ! Милено мори вземи и отвори българския тълковен речник и прочети там какво е това "жилище ". Ако нямаш речник влез в Google , че там да ти обяснят какво означава "жилище ". Аман от неграмотни калинки с купени дипломи които се напъват да са журналисти.
  • 6 Моят дом

    9 0 Отговор
    А къщите не са ли жилище? .......... Миленкини възгледи!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Цецо

    2 1 Отговор
    Ако беше в София и апартаменти и къщи можеше да ви намеря ако сериозно се разтърся! Значи в Изток без да търся - те ме намират за малко над 600евро квадрата! И това е без да търся сериозно и без да се пазаря! Представете си за какви цени мога да ви намеря ако сериозно се разтърся и ако започна да се пазаря - цените започват от 300 евро на квадрат надолу! Важното е да сте сериозни клиенти и да членувате в п.п. ГЕРБ!
  • 9 Богат брокер

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "апартаментчика Цвъки":

    Абе "умник" - 600 евро е истинската реална цена! Ти като имаш толкова акъл и те лъжат с "оферти" по 1900 евро - проблемът си е изцяло твой!
    Аз нямам общо с никоя партия, но също не позволих "брокерите" да ми извиват ръцете и си взех почти наполовина по-евтино в друг град! Нещо проблем ли е това? Да давам ли и аз оставка, а?

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.