Last news in Fakti

3 Април, 2019 15:59 2 109 2

Бизнес посланията на Техномебел и Светът на мебелите

  • иец-
  • изложение-
  • мебели

Повече от 12 000 посетители посрещна най-голямото събитие, посветено на мебелната индустрия

Бизнес посланията на Техномебел и Светът на мебелите - 1

Над 12 000 посетители, успешни бизнес сделки, качествена съпътстваща програма са част от ключовите послания на най-големите в България и сред водещите в региона изложения за мебелната индустрия ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ. От 26 до 30 март те за поредна година изпълниха всички шест изложбени зали на Интер Експо Център.

Значителен ръст на международното участие

Над 50% тази година се увеличи чуждестранното участие на СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ, съобщиха организаторите Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост. Над 190 компании от България, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Турция и Украйна се включиха в международните изложения. Върху площ от над 14 500 кв. м фирмите представиха машини, технологии, материали, мебели, интериорен текстил и декорации на повече от 450 световни бранда. Очакванията са за още по-мащабно международно участие догодина, съобщи Красимир Стоилов, ръководител проект в Интер Експо Център.

Hosted buyers program 2019 – три пъти по-силен интерес

Три пъти по-висок е интересът тази година по програмата Hosted buyers. На изложенията пристигнаха собственици и изпълнителни директори на 47 компании от 19 държави от Европа и Азия. Освен представители на западноевропейски компании, сериозен бе интересът и на фирми от Близкия Изток. Над 350 бяха реално реализираните срещи, обясни Ивайло Тодоров, мениджър „Проучване на пазари“ в БКДМП. Чрез предварително планираните бизнес срещи, програмата Hosted buyers дава нови възможности на българските и чуждестранните компании за създаване на партньорства, реализиране на сделки и разширяване на дейността.

Тази година ТЕХНОМЕБЕЛ И СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ се утвърдиха сред най-значимите професионални платформи за сектора и в Югоизточна Европа. Сред най-важните показатели за успеха на изложенията, цитирани от фирмите участници, са високото бизнес посещение, множеството реализирани контакти и сключени сделки. Друг фактор, спомагащ за обогатяването на бизнес форумите бе разнообразната съпътстваща програма.

Събитията работят за качеството на посетителите

За първи път бе проведен форумът - дискусия Conceptual Talks, който привлече над 180 участници. Водещи български и чуждестранни архитекти и дизайнери представиха съвременните тенденции за интериорен дизайн. Прекарваме 90% от времето си на закрито, затова форумът даде идеи за пренасяне на природата в офиса и у дома. Използването на съвременните технологии в съчетание с внасянето на свободата и биофилни елементи бяха сред акцентите на събитието. Съвременни иновативни тенденции, които се базират и на успешните концепции от миналия век, споделиха архитект Юрон Шипър от Холандия и архитект Емилия Джордано от Италия. Иновативният дизайн в училището на бъдещето бе основна тема в панела на ЧЕРГА. Пространството се усвоява, стаите оживяват в свежи цветове с модулни мебели и повече свобода за творчество, което доказва, че работата на дизайнера дава изключителна стойност на обществото. Важната роля на интериорния дизайнер за бизнеса беше само част от темите, които обсъждаха в свободна дискусия и от Асоциацията на интериорните дизайнери.

Демонстрации на нови машини и технологии

ТЕХНОМЕБЕЛ И СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ за поредна година бяха отражение на тенденциите в мебелната индустрия. Мебелите на 2019 г. са функционални и модулни от естествени материи и материали. Фирмите представиха богата програма с демонстрации на нови машини, роботи за модернизиране на процесите в производството, нови системи и механизми за работа, различни модели плоскости, плочи за изграждането на качествени мебели и модерно обзавеждане.

Българска мебел на годината и ЩандЪт

Традиционният конкурс Българска мебел на годината се проведе за девети път. За участие бяха номинирани 14 продукта на 12 фирми. Тази година Лампион. Е“ на Studio Zappriani спечели първото място, на второ място е стол „Нарвик“ на фирма Bulgaru, на трето място професионалното жури избра пейка Sense на фирма Love 2 Design. За трети път в рамките на ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ се организира конкурс за най-добър щанд. Конкурса ЩандЪт стимулира компаниите да изработват все по-интересни и въздействащи щандове. Журито избра трима финалисти от ТЕХНОМЕБЕЛ и трима от СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ. Конкурсът ШандЪт на ТЕХНОМЕБЕЛ спечели РОСИ ЕООД, другите две компании финалисти са Кастамону България и Салекс ООД. В СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ журото отличи на първо място щандът на Диверсо Мобили Груп ООД, второ и трето място заеха фирмите S.I.C и Feydom.

Панорама на българското образование

За бъдещите кадри на мебелния бранш бе обособена зона „Панорама на българското образование“, в която се включиха представители на над 8 гимназии. Инициативата с поредица от workshop-ове „Надпревара за знания“ бе насочена към студентите и учениците от професионалните гимназии. За най-малките се проведе конкурса за детска рисунка „Моята стая мечта“. Интер Експо Център и БКДМП за поредна година поставят акцент върху образованието за развитието на успешна и професионална бизнес среда за в бъдеще.

Следващата годишна среща на професионалистите в мебелната индустрия на ТЕХНОМЕБЕЛ И СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ ще бъде от 17 до 21 март.

Пълната информация за акцентите на ТЕХНОМЕБЕЛ И СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ 2019 и всички предстоящи теми и инициативи за изданието през 2020 г. ще откриете на: technomebel.bg.

Бизнес посланията на Техномебел и Светът на мебелите


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бизнес послание

    1 0 Отговор
    10 лв вход

    Коментиран от #2

  • 2 Аз влезнах за 5лв

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бизнес послание":

    Загуба на време