6 Април, 2019 13:35 5 664 28

Съсед на Пламен Георгиев: Нямаме достъп до "общата" тераса

  • кпконпи-
  • пламен георгиев-
  • тераса

Никой няма достъп до покрива горе и съответно не можем да го ползваме като обща част, сподели мъжът, пожелал анонимност

Съсед на Пламен Георгиев: Нямаме достъп до "общата" тераса - 1
Снимка: БГНЕС

Съсед на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев обяви пред bTV, че никой от собствениците на апартаменти в блока няма достъп до терасата на покрива.

Мъжът, пожелал анонимност, обясни пред камерата на телевизията, че до терасата може да се стигне само през апартамента на Георгиев.

„Никой няма достъп до покрива горе и съответно не можем да го ползваме като обща част. Ако опитаме, ще прекрачим закона, за да влезем през нечие чуждо жилище и няма как да стигнем до там”, разказва съседът.

Единственото стълбище във входа води до вратите на апартаментите и не извежда на общата тераса. Същото важи и за асансьора.

Преди дни стана ясно, че през 2017 г. Георгиев е купил апартамент за 293 хил. лева. В имуществената си декларация обаче шефът на КПКОНПИ не вписва притежанието на огромна си тераса от 186 кв. м, която заема част от покрива на блока, а само апартамент от 156 кв. м и прилежащата му тераса от 48 кв. м. По негови думи теренът е общ и не е част от жилището му.

Оказа се и че Георгиев е ипотекирал в банка огромната тераса покрив, за която самият той твърди, че не е част от жилището му.

Пред журналисти той отказа да даде повече разяснения, като подчерта, че всичко вече било ясно.

Върху терасата покрив има барбекю и сауна. Те са изграждани преди Георгиев да купи жилището, но не е ясно дали са построени законно. По искане на bTV Столичната община извършва проверка по въпроса.

Живущите в кооперацията не помнят да са подписвали документи за строежи върху терасата.

Пламен Георгиев е в отпуска по предложение на премиера Бойко Борисов докато прокуратурата проверява законността на имотните му сделки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Съсед на Цецо

    59 0 Отговор
    И аз не мога да се возя на асансьора на Цецо
  • 3 Ernesto Guevara

    58 1 Отговор
    Пламен е ЛЪЖЕЦ
  • 4 nnn

    57 0 Отговор
    В България няма бизнес,защото е най-доходно да си държавен служител
  • 5 Боклук

    54 0 Отговор
    Пламене с един камък на шията и от терасата долу. Асансьор няма да ти трябва.
  • 6 анонимна

    8 39 Отговор
    Бтв винаги лансира само тенденциозни измислици и внушения като ги оправдава със анонимни свидетели, това е най-антибългарската медия.
  • 7 гусин Савов

    30 0 Отговор
    Кажи го на ония отворковци адвокати. Наглата Независима Седебна ВЛАСТ си измисли такива закони да лапа и да няма наказани. Това е главния виновник да няма РЕД в тая държава.
  • 8 Ernesto Guevara

    42 1 Отговор
    Терасата е обща,но не с живущите в блока,а с Цветан Цветанов.Цецо вече ще притежава идеални части от всички герберастки апартаменти....и тераси.
  • 9 Ачо

    29 1 Отговор
    Нищо. Важното е корупция да няма и всичко да си е законно. Все пак благодарение на рози невероятен лидер ББ и неговият слуга и брокер ЦвЦв корупцията в БГ беше изкоренена. Затова гласувайте за ГЕРБ джендъри.
  • 10 Бай Ганьо

    22 0 Отговор
    Като не е на никой тая тераса отивам да я взема аз
  • 11 Глей ся

    27 0 Отговор
    Съседите са търпяло този нахалитет щото ги е било страх. Сградата е за проверка, като се започне от петното, отчуждаването, проектите, контролите, та се стигне до ползването. И това е една представителна извадка на цялата държава и нейните граждани. Пламен и съседите. Ние сме търпеливи те съседи, които се съгласяваме да ни отнемат правата от страх.

    Коментиран от #12, #16

  • 12 Иве

    19 0 Отговор

    До коментар #11 от "Глей ся":

    Аз не познавам по страхлив народ от бгто те и затова лошо бият. От страх. Ама докато стане нз какво още трябва да се случи.
  • 13 Иванов

    23 2 Отговор
    Дай си оставката бе, боклук гейберастки!!!
  • 14 Николай

    16 0 Отговор
    Сега се оказва, че тоя юнак си е застроил терасата незаконно, без разрешение от общината и без съгласието на съседите.
  • 15 Николай

    19 0 Отговор
    Ало Борисов ако искаш да правиш нещо полезно първо се отърви от тези които са се самозабравили и ояли с власт. Инак ти лично ще носиш отговорност за тези хора.

    Коментиран от #26

  • 16 Николай

    15 0 Отговор

    До коментар #11 от "Глей ся":

    Тоя е накичил цялата улица със знаци паркирането забранено и паяците вдигат наред. Абсолютно самоуправство. И аз имам подобен случай. На един съсед жена му работи в наказателния паркинг и той си спира навсякъде където му харесва.
  • 17 Зайко Байко многознайко

    19 1 Отговор
    Нагъл, отвратителен, ушав шлифер с особена форма на главата тип каунЬ, Цецо Крадецо върни заграбеното, плати си данъците. Нареди се в списъка на най-отвратителните крадци в новата история на България, като почнете от Гоце, Р.Овч., Костов аборигенният индо-европеец, великият приватизатор, "Царят" нашия пъдар, който така ни оправи за 800 дни, заедно с неговата кохорта от крадливи юпита, че още не знаеме на къде вървим, Доган На@ран, другият специялист по " художествена гимнастика" , специялист в състезанието с обръчи, Р. Овч. "великият енергиен гуру" на бедната ни Родина, Пикащият във фонтаните с вторият си псевдоним, Маджо Вика Румен, изключително отвратителен нагъл номенклатурчик, безгръбначното мекотело мистър Бийн, Соломон Трабантски, Московския "изключителен" ваксинален комбинатор, " майката" на нацията , жената Шива, стругар, министър и неуспял кандидат президент, забравих хубавото и крадливо Наде, комунистката крадла Елена Поппарфюмеровна , не на последно место Тиквоций Едно, доказан бандит, който управлява държавата, както са го управлявали него във времето на групировките. Всички заедно с трътляците в Парламента във затвора. Това са крадливи, национални предатели!
  • 18 гост

    14 0 Отговор
    Това е Българската реалност,не знам какво толкова се изненадвате.По изненадващо щеше да е ако не се бяха възползвали от служебно положение.
  • 19 ужас

    9 0 Отговор
    Този до сега трябваше да го хвърлят от въпросната тераса. Корумпиран ще се бори с корупцията. Вълк ще пази стадото от вълци.
  • 20 ВЕК ЖИВИ - ВЕК УЧИС

    7 0 Отговор
    ПЛАМЕНЧО,ТОВА НЕ СА СЪСЕДИ А СА ОТРОВНИ ЗМИИ.
    СРАМ НЯМАТ ОТ ЗАВИСТ ПЛАМЕНЧО.
    АМА И ТИ СИ ВИНОВЕН-ДОКАТО МОЖЕШЕ КАТО ШЕФ НА "КОНПИ" -ТРЕБВАШЕ ДА ГИ ПРАТИШ В "БЕЛЕНЕ" В КОМПАНИЯ С ГАДНИТЕ ВЕСТНИКАРИ.-СГРЕШИ ДА НЕ ГО НАПРАВИ
    ЩЕ ИЗЯДАТ ГАДОВЕТЕ ЧОВЕК ЗА ЕДИН ГОЛ ПОКРИВ.ТОВА Е КАКТО УЛИЦИТЕ-ИСКА ДА СЕ ЧИСТИ ОТ ЕГ,МЕТЕ,МИЕ.
    ЗИМАТА ИМАШЕ ЛИ ПОНЕ 1 СЪСЕД ДА ТИ ПОМОГНЕ ДА ЧИСТИШ СНЕГ???
    ТА ЩЕ ТЕ ИЗЯДЪТ ЗА ЕДИН ГОЛ ПОКРИВ ГАДОВЕТЕ ПЛАМЕНЧО
    БЯГАЙ НА ДАЛЕЧ ОТ "ЗЛАТЕН ВЕК" - КУПИ СИ В "ШЕКЕР МАХЛА"
  • 21 ВАНГА

    4 2 Отговор
    СЛЕД 5 ГОДИНИ
    ВСЕКО БЪЛГАРСКО ЧУДО – ЗА ТРИ ДНИ
    НИКОЙ НЯМА ДА СИ СПОМНЯ
    НЯМА ИЗМЕНЕНИЯ -ПЛАМЕНЧО СИ ВЛАДЕЕ ТЕРАСАТА
    ЩЕ ГО ПЕНСИОНИРАТ НЕСМЕНЯЕМ ЗАСЛУЖИЛ ШЕФ НА "КОНПИ"
    ВСЕКО БЪЛГАРСКА ЧУДО Е САМО 3 ДНИ
  • 22 Цацаратуров

    6 1 Отговор
    Трябва ли по форумите да ви учим какво да правите с такива боклуци като Пацко - подпуквате го като за начало по ЗУЕС,
    Чл. 6. (1) Собствениците са длъжни да:
    1. (доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) не пречат на другите собственици, ползватели и обитатели да използват общите части на сградата;
    2. не причиняват вреди на други обекти и общи части на сградата;
    3. не завземат общи части на сградата;
    Сигнали до прокуратура, съд, полиция и т.н., макар че тия герберасти са овързани като свински черва и ще си правят оглушки. Ако со кроцето не помогне, в София е пълно с толкова измекяри като Пацко, че за 20 лева ще му направят пластична операция по-добре от д-р Енчев.
  • 23 Бойколандия

    9 1 Отговор
    България е кенеф! В последните седмици наблюдавахме как хора от най-високите етажи на властта се изхождаха върху нас с циничните си подмятания за това, че цените, на които били купили били нормални, и нищо... Просто сме свикнали в кенефа всички да се изхождат върху нас и ние лекичко да роптаем и да се надяваме ние да се изкатерим на висок етаж и да се изхождаме върху другите, за да не се изхождат върху нас... В тази дъжава е такава воня, но ние сме се примирили с нея, защото знаем, че е кенеф! Гордеем се с това, че това си е нашият кенеф и ние сме свикнали с тази наша позната смрад! Кога тази обществена тоалетна ще се превърне в държава? Засега родените тук намират 2 изхода - или се махат от този обществен нужник или се изкачват нагоре по обществената стълбица, за да може те наволя да се изхождат по другите...
  • 24 kjl

    8 1 Отговор
    Пожарната, какво казва пожарната по въпроса??? По закон не може да няма достъп до покрива при случай на нужда. Това е незаконно и застрашава човешки живот!! Ако стане пожар, хората ще бъдат в капан! Нека се провери и кой пожарникар си е ЗАТВОРИЛ очите!
  • 25 бсфн

    2 0 Отговор
    ще ти даде достъп на куково лято мошеника
  • 26 666

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Николай":

    Е как да се отърве от себе си?
  • 27 7777

    0 0 Отговор
    Щом няма достъп до покрива не е трябвало да издават Акт 16 на блока.
    Още от там тръгва всичко. Не се ли спазва закона на време се натрупват нови и нови грешки, като тази.
  • 28 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Пацо терасата...