Last news in Fakti

15 Април, 2019 13:47 1 973 1

Поскъпват новите жилища в Прага

  • прага-
  • чехия-
  • жилища-
  • строителство

Дефицит на жилища и ниска строителна активност

Поскъпват новите жилища в Прага - 1
Снимка: Shutterstock

Към момента в чешката столица не е възможно да се купи ново жилище с площ между 48 и 55 кв.м за по-малко от 156 000 EUR. Цените на по-големите апартаменти – с три спални, започват от 195 500 EUR. Подобни имоти могат да бъдат намерени в по-достъпните ценово квартали на Прага, като 9 и 10 райони.

Съветът на специалистите към клиентите решили да си купят имот от първичния пазар е да разгледат предложенията от вторичния. Причината е, че към момента е по-изгодно да се вземе старо жилище, което да се ремонтира, отколкото ново, независимо от факта, че и там цените отчетоха ръст от 11% за миналата година. Средната цена при тях вече е 1500 EUR/кв.м.

Основната причина за поскъпването е недостигът на предложения и ниската строителна активност в големите градове, включително и в Прага. Това се отразява негативно най-вече на средната класа и местните жители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдател

    11 5 Отговор
    дефицит на жилища и ниска строителна активност едновременно?! Авторът вероятно е завършил в УНСС