Last news in Fakti

17 Април, 2019 15:46 6 429 7

Изгодни цени на имотите в Дубай

  • дубай-
  • абу даби-
  • оае-
  • цени-
  • жилища-
  • поевтиняване

Жилищата в емирството спаднаха с 8.2%

Изгодни цени на имотите в Дубай - 1
Снимка: Shutterstock

С 8.2% са поевтинели жилищата в Дубай през миналата година. За сравнение, през 2017-а този процент е бил 5.2%. Причините за по-високия темп на обезценяване са слабият икономически ръст, негативното настроение сред инвеститорите и свръх предлагането. Емирството беше едно от най-засегнатите от кризата през 2008-а. За периода от юли 2008-септември 2011 г. обезценяването беше в рамките на 53%. Според анализатори картината през текущата година няма да е по-различна от тази в началото на десетилетието, а причината ще е свръх предлагането. През миналата година към общия жилищен фонд на Дубай бяха добавени нови 43 000 жилищни единици, а в Абу Даби - 8000.

На пазара влияние оказаха още няколко фактора. Сред тях са новите регулации в ипотечното кредитиране въведени през 2013 г., забавянето в темпа на поскъпване на жилищата в двете най-големи арабски емирства. Също така наскоро местната Агенция по вписванията повиши двойно таксите при регистрация на покупка на имот от 2% на 4% с цел понижаване търсенето. И не на последно място въведения от началото на 2018 г. ДДС, чийто размер за недвижими имоти е 5%.

Доходността от отдаване под наем на апартамент в Дубай е 5.2%. Средната цена на квадратен метър в Емирството е 5920 EUR. Покупката на жилище от 120 кв.м в центъра ще струва на клиента средно 710 100 EUR. Наемът от подобен имот е 3070 EUR.

През миналата година икономиката на ОАЕ нарасна с 2.9%. За текущата се очаква тя да се увеличи с 3.7% по прогнози на Международния валутен фонд. Доводите за това са стабилизиране на цената на петрола, подобряване на търговията в световен мащаб и инвестициите, които се правят в рамките на Expo 2020.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    11 0 Отговор
    в тая пустиня и без пари не ги искам
  • 2 Цвъки Цветанов

    6 2 Отговор
    Пуснал съм запитване, дали ще ми дадат отстъпка, ако купя няколко апартамента на куп.

    Коментиран от #5

  • 3 брокер

    10 2 Отговор
    Цецо вече се е наредил на опашката, но чака да излезе нещо с асансьор!
  • 4 тъпчев

    8 2 Отговор
    След 20 години като им свърши петрола на араб3лите ще стане пустош и мизерия, кози ще се разхождат между запустелите бетонни градове, и муграв3ли в шамии...
  • 5 Mорук

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Цвъки Цветанов":

    Стига са праи на луд,вече си имате компанийката😁😁😁
  • 6 eeeeeeeeeee

    1 0 Отговор
    Изгодни цени, и след десетина години апартаментгейт. Освен ако не си от БСП, на тях им е простено.
  • 7 Географ

    0 0 Отговор
    Дубай влиза в списъка на сифонното пропадане на земята и ще бъде залят с вода. И без пари да ги дават няма кой да ги вземе. Лошото е че искат да изкупят нашата земя и алчните политици гласуват такива закони.