19 Април, 2019 18:05 5 459 4

Великобритания: Извънградските имоти поскъпват

  • великобритания-
  • имоти-
  • цени-
  • сделки

Реалността опроверга прогнозите

Великобритания: Извънградските имоти поскъпват - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на сделките с извънградски имоти във Великобритания през първото тримесечие на тази година надвишава предварителните прогнози. В същото време цените за последните 12 месеца остават стабилни, сочат данните на консултантската компания Savills.

Наблюдава се обаче значително сегментиране. Цените са много различни и се определят предимно от локацията.

Най-силен ръст при цените на извънградски имоти се наблюдава в най-отдалечените от Лондон региони. Незначително е поскъпването в Мидлендс и Северна Англия. Там цените са се увеличили едва с 0.7% на годишна база, а най-силно е увеличението в Единбург – 7.4%.

Средно в цяла Англия поскъпването на извънградските имоти към момента е 5.5%. Що се отнася до луксозните имоти в Лондон увеличението е 11.6%. В регионите, съседни на британската столица, се наблюдава спад в цените на луксозните имоти. Тенденцията се запази и през първото тримесечие на текущата година.

Обезценяване на имотите се наблюдава и в Оксфорд (-1.0%), Кеймбридж (-1.9%), Бристол (-3.1%) и Бат (-3.5%). От въпросните градове през първите три месеца на текущата година единствено в Бристол има ръст от 1.2%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обикновен Български Политик

    6 1 Отговор
    Ще изчакам да скочат с още 5 процента и си продавам замъка...
  • 2 Meganoob BG

    4 4 Отговор
    Споко ве! Вместо Ланд Роувър ще си вземете Жигула и ще ви останат пари за вила. Ако пък ви мързи да поработите на къра, тогава гнусни румънци ще ви се населят в мечтаната къща.

    Коментиран от #3

  • 3 Морук

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Meganoob BG":

    Грешка ,лодки
  • 4 Тролл2

    0 0 Отговор
    То тук е така. Хората бягат от софия вече