Last news in Fakti

2 Май, 2019 11:11 1 746 6

Започва ремонта на гара „Подуяне”

  • гара-
  • подуяне-
  • софия-
  • ремонт

Обновената сграда ще е готова през втората половина на 2020 г.

Гара „Подуяне” е втората по големина и значение гара в София след Централна гара. Днес министърът на транспорта Росен Желязков ще даде официален старт на реконсрукцията, която ще струва близо 3 млн. лв. Парите се осигуряват от Европа.

През 2017 г. през гара „Подуяне” са преминали 1 400 000 пътници. Тя е част от ж.п. линията София-Пловдив.

Цялостна реконструкция на гарата не е правена от нейното създаване. Само една от входните врати се отваря. Има течове, а елекстрическата инсталация е в окаяно състояние. Реконструкциите в гара Подуяне ще включват конструктивно укрепване, подобряване на енергийната ефективност, достъп за лица в неравностойно положение, озеленяване. ВиК и електроинсталациите също ще бъдат подновени.

Гарите Искър и Казичене също ще бъдат ремонтирани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    5 1 Отговор
    А ремонта на ремонта,кога започва ?

    Коментиран от #2

  • 2 ТойВечеЕ

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Той вече е ремонт на ремонта - преди 4-5 години ремонтираха подлезите около гарата ... ако минеш сега разбира се няма и да разбереш, че наляха много пари там. Предимно асансьори за ивалидни колички на всеки ъгъл на подлеза. Като знам цените на австрийци и немци и документите за узаконяване на съоръженията - мога да ви кажа, че струва колкото изграждането на една постройка като гарата. Самат сграда е 2/3 на частни фирми под наем, та сега явно с дъжавни пари ще им правят на тях ремонтите. Курирската фирма също се намира в тази сгдара. Безпринципност на всяко ниво, всичко в името на капитала !
  • 3 ШопЕн

    4 0 Отговор
    Само да не развалят очарованието на старата сграда !
  • 4 Псевдо

    2 0 Отговор
    Престанете с тази достъпност за инвалиди,като отиде човек до тия асанс-ри,КАК да ги ползва.Вие инвалид видяхте ли , поне ЕДИН,да използва тези скъпи съоражения.Само да не разбутат хубавата ни гара,защото се нагледахме на ДОСТЪПНИ за инвалиди помощи.....

    Коментиран от #6

  • 5 подуенка

    4 0 Отговор
    Гарата е много красива,трябва да я снимам сега ,защото после ще заличат целият и чар.Жалко,тия пари побъркаха хората.
  • 6 Либералите

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Псевдо":

    Е че ти сега ли разбра какво е либералния модел ... подкрепят се всякакви малцинства, било то на религиозна/расова/полова или инвалидна основа ... и после почвах да харчиш като разпран в името на тези малцинства. Така хем правиш упрек да не се мисли за масата ... хем отваряш нови пера за харчове, които ти ги източваш през тови фирми. Модела е внесен от западна европа в унисон с европроектите !