Last news in Fakti

7 Май, 2019 09:37 2 596 10

Улица с бариера в столичния квартал „Витоша”

  • софия-
  • квартал-
  • път

Общината не изплаща обезщетение на собственици

Столичната ул. „Константин Петканов” вече ще е с бариера. Причината е, че част от улицата е частна собственост, като по казуса има съдебно решение – за обезщетение. Собствениците твърдят, обаче че съдебното решение вече 9 години не се изпълнява. „Ще сложим бариера със символичната такса от 20 ст. Всички събрани средства ще бъдат дарени за дом за сираци", каза Елисавета Александрова, един от собствениците, цитирана от Нова Телевизия.

През почивните дни двамата собственици дори разкопаха улицата, но те бяха санкционирани, а разкопаното беше запълнено. Районният кмет Любомир Дреков твърди, че цената е 115 EUR/кв.м – по оценка на независим според него експерт, но собствениците искали 220 EUR/кв.м. Той твърди, че заповедта за изпълнение на съдебното решение вече е изтекла и трябва да бъде дадена нова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Градски

    10 18 Отговор
    "Собственици" на улица... Много им порасна работата на някои. Наглеци!
  • 2 дедо

    18 1 Отговор
    Кметът Дреков да си яде ушите. Никаква заповед не е изтекла, защото е изпълнена наполовина - има прокарана улица, и то асфалтирана. Сега трябва да изпълни и другата половина - да плати, каквото е отсъдил съдът. Останалото е герберастия.
  • 3 Софианеца

    8 13 Отговор
    Да си купят свещи с тези 20ст.това беше село едно време, заради орбанизацията на София стана квартал, да плащат сега данък на общината че им направи път там, в нивата!
  • 4 боцмана

    11 1 Отговор
    Това може да го има само в демократична България. Напълни се с разпасани рогачи , а властта спи и краде.
  • 5 балон

    3 4 Отговор
    и във Витоша нашите алчни банки, строители и брокери надуха нов страшен имотен балон, който ще се спука и ще залее този ров, изкопан от алчните собственици на този парцел!
  • 6 добре дошли

    6 4 Отговор
    в страната на идиотите. Във всяка африканска страна, за останалите да не говорим, този бабуин щеше да бъде закопчан за рушене на обществена собственост и тероризъм. Нали той самият си стига до имота благодарение на пътя прекаран през част от имота му и имотите на много други като него. Нали преди да стане регулацията той е имал една нива на която може само да сади картофи, а след регулацията на имота е получил от строителя поне 3-4 апартамента. Какво иска този тъпанар, хем апартаментите негови, хем пътя частен. Добре че се самозатриваме тъй като сме вредни за света и най вече за себе си. Трудно се живее с толкова българи накуп.
  • 7 ЦИГАНСКАТА ТРАДИЦИЯ СЕ ВЪЗВРЪЩА

    5 1 Отговор
    ПО БАЙ-ТОШОВО ТОВА ПЕНСИОНЕРЧЕ ДЕТ РАЗКОПА УЛИЦАТА ЩЕШЕ ДА КОПА В БЕЛЕНЕ И ДА ГО ДОВЪРЩАТ ЦИГАНСКИТЕ ПАЗАЧИ / НЕ КАЗВАМ ЧЕ Е ДОБРЕ, САМО КОМЕНТИРАМ ФАКТИ, А ТЕ СА ЧЕ ПО ОНЕА ГОДИНИ В ЗАТВОРИТЕ И ТРУДОВИ ЛАГЕРИ ЦИГАНИ БЯХА НАЙ-ВЪРЛИТЕ САДИСТИ, КАКТО И ЧЕ ВЪВ ВСЕКИ ВХОД ИМАШЕ ПО 1 ЦИГАНСКО СЕМЕЙСТВО ДА ДОКЛАДВА, ОБИКНОВЕНО ОСВЕН АПАРТАМЕНТА ИМ ДАВАХА И ЖИГУЛА
  • 8 йьйь

    3 3 Отговор
    кой реши, че парцела на хората е улица. така всеки може да иска да минава през хола Ви
  • 9 нико

    2 0 Отговор
    Голям майтап, кмета и общината шикалкавят 9 години, не изпълняват съдебно решение след това - еми изтекло е, трябва ново. Ако бяхме държава да ги бяха осъдили да платят и лихвите! Аиде на вас някой да дойде да ви живее 9 години в двора, щото така си е решил - не вярвам да позволите, нали?
  • 10 Кирил

    3 0 Отговор
    Щом държавен орган не зачита правото и съда,какво остава за гражданите