Last news in Fakti

7 Май, 2019 15:47 2 373 3

Москва: Наемът на всяко 10-то луксозно жилище е завишен

  • москва-
  • русия-
  • жилища-
  • лукс-
  • наем

Професионалните инвеститори са основният конкурент на обикновения наемодател

Москва: Наемът на всяко 10-то луксозно жилище е завишен - 1
Снимка: Shutterstock

Всяко десето луксозно жилище в Москва, което се отдава под наем, е надценено. Най-често наемите в сегмента са в ценовия диапазон между 2000 и 4000 EUR на месец, сочат данните на консултантската компания Kalinka Group. Често обаче собствениците на подобни имоти не се съобразяват с реалната стойност на имота си и не правят отстъпки на потенциалните наематели.

Неликвидни апартаменти се наблюдават и при луксозните имоти. Практиката показва, че в повечето случаи собствениците им дълго време са живели в тях, направили са скъп ремонт преди време, но сега, когато са решили да отдадат имота под наем не могат да разберат, че е необходимо ново реновиране.

Жилищата, които се отдават под наем на по-висока от реалната стойност, може да чакат с години наемател. На пазара се появяват обаче и инвеститори. Те детайлно проучват районите, в които да купят апартамент с цел инвестиция. След това го ремонтират. Обявяват го за наем на малко над реалната цена и успяват бързо да намерят клиенти. Това прави доста трудна задачата на непрофесионалистите, които искат също да печелят от рентиерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Блокер на недвижими имоти

    16 0 Отговор
    Относно луксозните имоти,
    най-компетентен е Цв. Цветанов

    Коментиран от #2

  • 2 Someone

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Блокер на недвижими имоти":

    Цвъки и герберастчетата са факири на тема луксозни имоти, но не забравай, че техните не са надценени с оглед на мястото, строителството, квадратурата и цената на квадрат! Бих казал, че техните са пример за подценяване.
  • 3 Кирил

    1 1 Отговор
    Москва е огромен паразит