2 006 3

Москва: Наемът на всяко 10-то луксозно жилище е завишен

Професионалните инвеститори са основният конкурент на обикновения наемодател

Москва: Наемът на всяко 10-то луксозно жилище е завишен
Снимка: Shutterstock

Всяко десето луксозно жилище в Москва, което се отдава под наем, е надценено. Най-често наемите в сегмента са в ценовия диапазон между 2000 и 4000 EUR на месец, сочат данните на консултантската компания Kalinka Group. Често обаче собствениците на подобни имоти не се съобразяват с реалната стойност на имота си и не правят отстъпки на потенциалните наематели.

Неликвидни апартаменти се наблюдават и при луксозните имоти. Практиката показва, че в повечето случаи собствениците им дълго време са живели в тях, направили са скъп ремонт преди време, но сега, когато са решили да отдадат имота под наем не могат да разберат, че е необходимо ново реновиране.

Жилищата, които се отдават под наем на по-висока от реалната стойност, може да чакат с години наемател. На пазара се появяват обаче и инвеститори. Те детайлно проучват районите, в които да купят апартамент с цел инвестиция. След това го ремонтират. Обявяват го за наем на малко над реалната цена и успяват бързо да намерят клиенти. Това прави доста трудна задачата на непрофесионалистите, които искат също да печелят от рентиерство.

Русия
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Блокер на недвижими имоти
  Отговор
  1 15:50  07.05.19
  Относно луксозните имоти, най-компетентен е Цв. Цветанов

  Коментиран от #2

 • Someone
  Отговор
  2 21:22  07.05.19

  До коментар #1 от "Блокер на недвижими имоти":

  Цвъки и герберастчетата са факири на тема луксозни имоти, но не забравай, че техните не са надценени с оглед на мястото, строителството, квадратурата и цената на квадрат! Бих казал, че техните са пример за подценяване.
 • Кирил
  Отговор
  3 01:29  09.05.19
  Москва е огромен паразит

Напиши коментар:


Публикувай