Last news in Fakti

9 Май, 2019 09:37 9 022 32

Плевнелиев: Цялото богатство на българите са имотите

  • имоти-
  • българи-
  • инвестиции-
  • плевнелиев

Всяка драма на пазара на недвижими имоти означава голяма драма за народа

Плевнелиев: Цялото богатство на българите са имотите - 1
Снимка: М. Богданова ©

„Българите инвестират единствено и основно в недвижими имоти. Цялото им богатство - над 92%, е в недвижими имоти. Това разбират, това правят, в това влагат парите си и всяка драма на пазара на недвижими имоти означава голяма драма за народа като цяло”, каза президентът Росен Плевнелиев - специален гост и лектор на форум, посветен на тенденциите в имотния пазар и добрите европейски практики.

„Пазарът на недвижими имоти в България се развива много по-устойчиво в сравнение с времето преди голямата криза от 2008 г.", допълни Плевнелиев. Той отчете и една друга тенденция - макар хората да са по-внимателни, те не се страхуват да теглят кредити и да инвестират, затова и големите купувачи на недвижима собственост са именно българите.

Дял за възхода на този пазар имат и новите индустрии, като например аутсорсинг индустрията, намерила особено стабилна основа в Пловдив. По думите на Плевнелиев това е индустрия, създала над 55 000 нови и добре платени места и планираща да увеличи инвестициите си през следващите години. В тази връзка пазарът се регулира най-добре, когато има силно вътрешно потребление, а то е факт, коментира президентът, цитиран от Plovdiv24.bg. „Не мога да кажа, че напред има розови облаци, но забавеното развитие и консерватизмът на българина са по-скоро един голям плюс. Те ни предпазват и позволяват да стоим стабилно. А ако трябва да дам един съвет, то той е - каквото и да купувате, да продавате или да правите, имайте повече въздух в белите си дробове - т.е. не действайте твърде рисковано, а заложете на устойчивостта”, допълва Плевнелиев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЛЮВНАЛИЕВ

    50 13 Отговор
    НА ГЕРБ ИСКАХ ДА КАЖА..АМА ЧЕ СЪМ П*ДАЛ
  • 2 Западните Балкани

    69 18 Отговор
    След като ти и бандата на Борисов не му оставихте нищо на народа. 50% от хората са в мизерия и са на ръба на мизерията. Това ли е направеното от вас? То ако можех да ни вземете и порутените къщи и това щяхте да направите. Гледай си булката и не се обаждай.

    Коментиран от #3, #9

  • 3 Статистиката

    49 6 Отговор

    До коментар #2 от "Западните Балкани":

    СЛЕД 89г БИВШИТЕ ДС-та СИ ПРИСВОИХА ДЪРЖАВНИТЕ АКТИВИ / Главно имоти/ – ЗАТОВА ПЕНСИИТЕ СА НИСКИ - ЗАЩОТО ИЗРАБОТЕНОТО ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ Е В РЪЦЕ НА БАНЕВЦИ, БОЖКОВЦИ И ГАНЧЕВЦИ. И ДА ДОЙДАТ НА ВЛАСТ БСП / ПОВЕЧЕТО МИЛИОНЕРИ С ВЕЦОВЕ И ФОТОВОЛТАИЦИ/ НАДАЛИ ЩЕ НАПРАВЯТ НЕЩО ТЪЙ КАТО ИМАТ СОБСТВЕНИ БИЗНЕСИ КОИТО ПОГЛЪЩАТ ЦЕЛИЯТ ИМ УМСТВЕН КАПАЦИТЕТ
  • 4 гочето

    60 4 Отговор
    Колко добре звучи,"добре платени работни места".Срамно е че толкова години сме на дъното по доходи!Най-бедната страна в ЕС!Та тя разбираш ли,имала устойчиво развитие на стройтелният бизнес.Давали "евтини"жилищни кредити.....Защо хората така изглупяха,заливат ги с реклами....за кредити "Тегли кредит!!!""Тегли сега е момента"...Купувай тези хапчета,лекарства и ще си добре.....Яж от тези кренверши....те няма да те предадът!!.....И баламите правят каквото им се внуши...Заврял носа в смартфона .....и върви....
  • 5 sadisty

    41 11 Отговор
    ей плевньо пyтьo къв лектор мове да си ти, ти немове да говориш бе толкова си изтормозен и изтерзан , сякаш си бил осъден да си биеш чекии 20 години без да спреш, ако те жидя ще ти се изплюя на сората кавал
  • 6 Давид

    21 8 Отговор
    Когато се изпълва ефира с подобни личности е по лесно да изпъкват криминални лица като Слави Трифонов . Сега ще ни цакат със системата по малко зло и нови лица . Това е ролята на компрометираните и създадени изкуствено герой на целия преход , който продължава и до днес .
  • 7 Townboy

    38 11 Отговор
    Ако го срещна лично ще го заплюя в лицето този комсомолец спекулант дето си е продал задника на американците!
  • 8 Усмивката

    28 6 Отговор
    Тоя забрави че обслужва цели юет години олигархичната и граблива върхишка .И ми прай АНАЛизи.Хили са кат идиот независимо по каква тематика говори.Забрави и на чий господар служеше.И кой го направи да е сега толкоз „ значим” и популярен
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Обикновен Бг

    23 8 Отговор
    Специално за плевнелиеФ :
    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БРАТУШКИ. С день победы.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ами

    19 4 Отговор
    путьо, паднало ти се е, иначе друга песен ще пееш ...!
  • 13 Предупреждение

    32 2 Отговор
    Който купува оттук насетне на зелено да се готви за сценарий в който строителните фирми не завършват обекта. Покупката на зелено е вече е пари в гушите на строителите без завършен обект. Не се лъжете!!!

    Коментиран от #22

  • 14 Ох,

    19 1 Отговор
    Народа , та народа !Защо никой от властта не казва" ние" ?Вие не сте ли от народа ?
  • 15 Гоцеделчевец

    17 4 Отговор
    плевньо, с малко " п" , когато се чудиш как да свържеш двата края ще имаш друга тема за разговор!Живей в охолство, аз искам да живея НОРМАЛНО !
  • 16 Ключа...

    10 4 Отговор
    До Иноватора(Плевнята):Затвори портите (устата си),че току виж ще ни вземат и тях.Или докладваш на твойте братя ,а? Щом в Америка отчуждават имоти и обезлюдяват територии що да не стане и в България ,а?
  • 17 Пешо

    11 5 Отговор
    "макар хората да са по-внимателни, те не се страхуват да теглят кредити и да инвестират". Мен пък ме интересува дали комунистическото отроче Росенчо не се страхува да тегли кредити или кредитите са само за простолюдието, а на другите партията-майка е раздавала...раздавала...раздавала народните пари заработвани 45 години
  • 18 Тъп

    13 5 Отговор
    Не четох статията,но отивам да повръщам от това......нещо.
  • 19 Ненавиждам го!

    19 6 Отговор
    Безпричинно забогатял човек.
  • 20 Яна

    17 3 Отговор
    Да това е богатсвото на Българина, не посягайте на това, че света ще ви се види тесен. Дотатъчно дерете кожи от други неща, но не посягайте на дома на хората.
  • 21 бай Даньо

    4 3 Отговор
    Да Плевнелиев е прав ганчо си няма гащи но има панелка , НО неистово иска цената и да падне да се спука пустия му балон и се затрият дано алчните брокери ... май май за ганчо няма полезен ход
  • 22 Антон 1

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Предупреждение":

    Я кажи сега и числата от тотото ?
  • 23 Тролл2

    5 1 Отговор
    Прав е Роската, ако паднат цените, новите софиянци ше се озъбят.
  • 24 водач на МПС

    2 2 Отговор
    Предишната вечер с нищо не подсказваше какво ще се случи на следващия ден. Вечерта запалихме печката и с машата опекохме надиници над жаравата. Баба ни изпържи пържени картофи. Хапнахме си сладко. На сутринта бяхме събудени от ритници по входната врата. Милиционери я разбира, влязоха и започнаха да претърсват къщата и покъщнината в нея! Ние бързо - бързо се облякохме, защото в такъв случай не знаеш как ще се развият събитията и дали няма да те изпратят по етапен ред я в Белене, я в някой друг концлагер ! Милиционерите нищо не откриха, като се задоволиха да изпочупят цялата покъщнина! Нищо здраво не остана ! Впоследствие стана ясно, че са дирили Знамето на Никола Петков ! Единственото оцеляло Знаме на Никола Петков ! Явно са действали по сигнал.Чак след години разбрах, че баща ми е бил Секретар на Никола Петков и укривал както Знамето на Никола Петков, така и личните архиви на Никола Петков !. Понастоящем, по времето на управление на Бойко Борисов обиските бяха подновени !!! Отново обиски, отново секретни изземвания, отново и отново МАРОДЕРИ, облечени във ВЛАСТ!!! Ето ТОВА представляваше настоящето управление ! Мародери, облечени във Власт! И мога да го докажа !
  • 25 Гадината

    2 3 Отговор
    Глупак
  • 26 плевнята

    4 1 Отговор
    българите имат апартамент/и, ама вдигнахте данък жилище т.е. смет, нали?!
    отговор и не ща :) държавен рекет от дс с подчинените й групировки...
  • 27 Siegfried

    1 4 Отговор
    Г-н Българинът , никога не е бил по-богат , и не е живял по-добре от сега .Освен това го няма и характерният за соца , дефицит на стоки .Нямаше нищо .От всички Соц. Държави ,без СССР , бяхме най-зле .Само Албания и СССР бяха още по-зле .1986 г .си купих Трабант -лимузина за 5600лв при средна моя заплата 200 лв.-високо квалифициран р-к по КИПиА в голям завод 10 - 12 000 човека .Телевизор-800 лв .,обувки 25-30 ли прахосмукачка 70-80лв., Въпросът беше че ги няма Отиваш за муфа 1/2цола , обаче има само 1цол и половин година е така .
  • 28 крадене до дупка

    3 1 Отговор
    Цялто богатство на българите след прехода са .... апартаментите на политиците! Начело с Плевнелиев!
  • 29 за плевнята

    2 0 Отговор
    Десет изречения общи приказки. Може да ги чуете във всяка кръчма.
  • 30 ПОЗНАВАЧ

    0 0 Отговор
    Това богатство е "богатство", износени панели в една изнасяща се държава. Пясък в пустинята е това богатство
  • 31 Марк Енгелс

    2 0 Отговор
    Медиите промиват мозъците на българите, че в България има най-много собственици на жилища, а малко живеят под наем. Колкото повече жилища и жилищна площ има на глава, толкова повече ще се отдава и под наем. През 2012 г. 17,2% от населението на ЕС-28 е живял в пренаселени жилища - най-високите нива пренаселеност са регистрирани в Румъния (51.6%), Унгария (47,2%), Полша (46,3%), България (44.5%) и Хърватия (44,1%). По жилищна площ на глава, Германия води пред България три пъти 55 кв.м срещу 18 кв.м... От 1984г. до 1992г., са построени 480 000 жилища от държавата, от тогава мина 3-пъти повече време.
  • 32 документите

    2 0 Отговор
    Пенсията на баща ми, е равна на 35 соц лева, покупателно. То и всичко е отпадък сега в магазините. 120лв е била минималната заплата през 1985г., сега уж равни на 600лв, но 600лв сега трудно купуват свястна храна, тя е пълен боклук.