Last news in Fakti

13 Май, 2019 10:05 8 382 0

Дания: Основният проблем са цените на имотите

  • дания-
  • жилища-
  • наем

Месечните наеми варират между 1870-2950 EUR

Дания: Основният проблем са цените на имотите - 1
Снимка: Shutterstock

Градове като Копенхаген, Орхус и Олборг, в които живеят много студенти, са известни с дефицита на жилища. Но не това, а високите наеми е основният проблем пред клиентите. През последните 8 години предложенията за наем на жилища и къщи в Дания рязко се увеличиха, съобщава вестник Politiken. Това е свързано с високия процент на строителство на квартири за наем. Паралелно с това стана по-трудно да се продават жилища в големите градове, отчитат анализаторите на компанията Nykredit. Собствениците им са частници, но предпочитат да ги отдават под наем.

От 978 000 жилища през 2010 г. за отдаване под наем броят им към края на 2018-а е нараснал до 1.2 млн., сочат данните на Националния статистически институт на Дания. В Копенхаген за последните 8 години броят на наетите жилища се е увеличил от 130 000 на 146 000.

Достъпността до наем на апартамент обаче е сериозно препятствие за наемателите. Масово този тип имоти се отдават под наем срещу 1870-2950 EUR на месец. Това доведе до ръст на студентите, които предпочитат да живеят заедно в един апартамент. В същото време търсенето продължава да нараства, като сред една от основните причини е нарастващият брой на чужденците, които пристигат в Дания да работят. Цените в близко време няма да спаднат, а тенденцията към съвместно наемане на жилище само ще се увеличава, прогнозират експерти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА