17 Май, 2019 13:21 4 653 19

Сърбия строи завод за 90 млн. USD

  • сърбия-
  • инвестиция-
  • база-
  • сащ-
  • банкомат-
  • nсr

Американска компания ще произвежда банкомати при съседите

Сърбия строи завод за 90 млн. USD - 1
Снимка: Shutterstock

В близост до Белград започна строителството на база за производство на банкомати. Инвестицията в размер на 90 млн. USD или 80.3 млн. EUR е на американската компания Nаtіоnаl Саѕh Rеgіѕtеr (NСR). Сърбия също ще инвестира 14 млн. EUR.

Базата ще е готова през 2021 г. В нея ще работят между 4000 и 5000 служители.

Това ще е най-голямата производствена точка на NСR в Европа. Ще се разпростира на 30 000 кв.м. В нея ще се произвеждат банкомати, машини за обработка на чекове, скенери за баркод и други.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 outlander

    32 44 Отговор
    Заводът се оценява в US долари. Не в рубли, не в юани, нито в турски лири, а в US долари. За сега потъването на долара се отлага за след 200 години, а русофилистиците да слагат памперсите и да почват жално да грухтят.

    Коментиран от #13

  • 2 Тръмп

    31 43 Отговор
    Но за сметка на това в България се произвеждат тонове русофилски лай*а. Така русофилите, наброяващи 80 процента от населението, никога не остават гладни.
  • 3 бббббб

    55 14 Отговор
    Съседите нямат Тиква за премиер и цяло стадо крадци
  • 4 Колю

    24 12 Отговор
    Аххах той долара отдавна е потънал ,просто чифутите го надуват фалшиво . През 1913 един долар е бил 1 долар, а сега е 0,5 цента или 20 пъти по нищожен и продължава да намалява а дългът на кравите да се увеличава , без да имат реална икономика , която да го покрие . В момента задълженията са с 1 трилион повече от БВП ,като данните са занижени и продължават да растат . Не случайно се говори за криза през 2020-21г. Сащисаните имат 2 избора - или спасяват себе си и губят колониите си , или спасяват колониите си и губят себе си . Дано китайците не са злопаметни и да ни помогнат икономически и военно , когато евреите ни захвърлят на произвола на времето .

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Перър

    18 6 Отговор
    нали сме парктньори? що при враговете строят завод?
  • 6 outlander

    21 14 Отговор

    До коментар #4 от "Колю":

    Те и рублата се опитваха да я надуват фалшиво, и турската лира, и венецуелския боливар, ама нещо не се получава. А обясни ни тоя феномен! Иначе щатския долар е ясен, фалира малко след Втората световна война и все още фалира, междувременно непобедимото и вечно СеСеСеРе изтече в канализацията, като повлече със себе си неразрушимия соц. строй, барабар със СИВ, който щеше да мачка икономически ЕИО, че и Варшавския договор, който щеше пък да разрушава НАТО, също замина там. Що така се получи бе, Миме? Ще ти кажа едно: Руслямистанската пропаганда е интересно и комично четиво, но е вредна за здравето.
  • 7 outlander

    18 6 Отговор

    До коментар #4 от "Колю":

    Като споменаваш, че през 1913 г. един долар е бил един долар, що не споменеш, че по онова време крепостните в руслямистан не са виждали една рубла, защото една рубла е била една рубла и е била супербогатство за крепостника, на когото обувките са били от слама, а парцалите на гърба му са били собственост на господаря му. И между другото, по онова време българския лев е бил равностоен на френския франк, който пък е бил основната валута в Европа както сега е еврото и с българския лев е можело да пазаруваш в Париж. Ако по онова време, за да се построи едно училище, са били нужни 1500-3000 лева, сега са необходими стотици хиляди левове. Ще ни обясниш ли тоя феномен, експерте?
  • 8 мурдер

    5 4 Отговор
    А ние ще им купуваме самолетите
  • 9 Радо

    18 1 Отговор
    Ние, българите,сме специалисти по източването на банкомати, а не по произвеждането им.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 вес

    9 5 Отговор
    Сърбия купува руско оръжие и Америка инвестира в нея. При това.. тепърва ще го прави и не само тя!
  • 12 Радо

    3 3 Отговор
    Чесно казано - тази новина ми се струва лъжлива, или фейк по модерному....сърбите няма да допуснат поне следващите 1000 години на тяхната територия и най-малката американска фирма да прави и клечки за зъби, след това, което им сториха конбойците...то ще се чуе дали е истина или не.
  • 13 Борис

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "outlander":

    Не е интересно в каква валута се оценява ,интересното в случая е че ще е в Сърбия която беше враг на Сащ!!А ние понеже сме приятели ,при нас е военната база 😁. А кажи кой е по на далавера?
  • 14 onq s konq

    14 1 Отговор
    "Некои хора" тука не разбират случая с Американска инвестиция в Про-руска Сърбия.А е просто:Това е ПОРЕДЕН ТАКТИЧЕСКИ ХОД на Запада с цел ОТКЪСВАНЕ НА СЪРБИЯ ОТ РУСКИТЕ НОКТИ и вкарването й в "правилния коловоз".А КАК СЕ ПРЕДПОЛАГА че ще бъдат настроени ВСИЧКИ СРЪБСКИ РАБОТНИЦИ ,заети в американския завод и хранейки семействата си с амер. инвестиция - ПРО-РУСКИ ЛИ?!!Ама разсъждавайте като БЕЛИ ХОРА БЕ,а не като АЗИАТСКИ РУСНАЦИ:)

    Коментиран от #15

  • 15 Диди

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Поздравления за написаното. Точно така е.

    Коментиран от #16

  • 16 onq s konq

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Блг за одобрението,ама докато поумнея мама трябваше 100 пъти да ми натяква че съм вършел само глупости:)

    Коментиран от #17

  • 17 Диди

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    😄😄😄
  • 18 Цвъчко

    8 4 Отговор
    И ние ще построиме, ама държавен завод. Ще произвежда по 3 чушкопека и 10 д0 15 скандала седмично. В завода ще работят 10 работника и 2000 калинки. С парите от строежа ще се направят 228 къщи за гости, 10 апартамента с по 200 квадрата жилищна площ всеки и по 200 квадрата тераси на всеки апартамент, заедно с барбекютата и джакузитата. Най вероятно все ще хартиса нещо и за още един апартамент на Цвъки, тоя път с два частни асансьора. И всичко това абсолютно законно, гледайте си вие работата!
  • 19 Антония Горанова

    0 0 Отговор
    Браво за последния коментар! Предишните сякаш са писани от дебили, без мисъл. Пристрастно и мижи, да те лажем... Толкова ли е трудно да погледнеш реалността в очите! Оказва се, че ДА. И от такива ограничени хорица ние ще искаме да живеем пълноценно...
    Жална ти майка, Българийо! Какви е деца раждала, няма вече да роди!