20 Май, 2019 11:33 3 505 0

Откриха стадион по проект на Заха Хадид (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • катар-
  • доха-
  • стадион-
  • футбол-
  • първенство

Той ще е домакин на Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар

Откриха стадион по проект на Заха Хадид (СНИМКИ+ВИДЕО) - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Един от стадионите за Световното първенство по футбол през 2022 г. вече е готов. Футуристичната архитектура е дело на екстравагантната архитектка Заха Хадид. Той е разположен на 10 км южно от Доха на брега на Персийския залив. Спортното съоръжение ще бъде свързано с центъра на катарската столица посредством метро, което в момента е в етап на изграждане.

Al Wakrah е с подвижен покрив, което позволява сградата да се ползва целогодишно. След приключване на първенството капацитетът му ще бъде намален от 40 000 до 20 000 места и ще стане постоянен дом за футболния отбор Al Wakrah Sports Club.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА