Last news in Fakti

21 Май, 2019 17:53 4 126 17

Еко селище в „Кремиковци”

  • еко-
  • селище-
  • кремиковци

Ще се състои от 63 къщи, детска градина, ресторант и магазини

Районът около „Кремиковци” отдавна се спряга от инвеститори като подходящо място за строителство на нов комплекс. Преди време имаше идея там да се обособи столичното сити. Днес се обмисля вариант районът да се облагороди с еко селище от 63 къщи. В момента предложението е на етап оценка. „Еко селище капина парк” ще разполага още с детска градина, ресторант и магазини. Общата площ на нерегулирания парцел е 42 592 кв.м. къщите, които о предложение се предвижда да се изградят там са с обща разгъната застроена площ от 12 600 кв.м, а детската градина – със 604 кв.м РЗП. Ресторантът е предвиден да бъде с площ 750 кв.м, а търговските площи – 700 кв.м. Още 200 кв.м са предвидени като складови помещения.

Районът по градоустройство не предвижда високо строителство и поради това не се налагат и мащабни изкопни дейности. Дърветата в и около парцела, както и съседни имоти няма да бъдат засегнати при строителните дейности.

Предвижда се отоплението да бъде на газ. За целта ще бъде направено отклонение от газопреносната мрежа от кв. „Кремиковци”. Електрозахранването ще бъде осъществено през собствен трафопост от мрежата на ЧЕЗ. Водоподаването ще бъде извършвано от „Софийска вода” АД.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тупан

    23 2 Отговор
    Ще произвеждат зеленчуци богати на желязо, които единствени в света ще са в състояние да отклоняват компаса...

    Коментиран от #3

  • 2 КАКВО Е ТОВА...

    16 0 Отговор
    КЪПИНА Е ХРАСТ , а "капина" какво е - може би така се наричат НЕГРАМОТНИТЕ, които ще строят"ЕКО СЕЛИЩЕ"
  • 3 Гост

    9 10 Отговор

    До коментар #1 от "Тупан":

    Тупане, земята около Кремиковци е чиста. Лично съм я проверила. Въздухът е чист. София е мръсна клоака. Планината, гората и зеленината в Кремиковци са за предпочитане в пъти пред София. София ще се разширява натам. Бухово, Яна и околностите са следващите села, подходящи за живеене.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Бухово с уреда за радиация на мегдана

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Е перфектно за живот хахаха
  • 5 Лекар БГ

    5 1 Отговор
    Кой ще строи?
    Ако е "Артекс"-там съм!
    Да живея и аз при богатите и известните.Да дадат и на мен"цена ",като на тях....Какъв еко лайф ще настане...

    Коментиран от #7

  • 6 Недостатъците

    14 3 Отговор
    Децата ще си играят с невзривени боеприпаси останали от голямата заря през 2008 г. Екологичната картина ще се допълва с неизчерпаеми облаци от прах последица от хвощохранилищата на металургичния комбинат. Новодомците ще бъдат съседи с тъмно зелени комшии. Могат да помолят Тръмп да им изгради една стена от към Ботунец.
  • 7 А,де ...

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Лекар БГ":

    Ще ядеш светещи домати и пулсиращи краставици .....:-) Нищо лично. Да драсна нещо. А може и да е хубаво. Знам ли ?
  • 8 цар Крум

    7 1 Отговор
    аз съм от комлука бургас и ще строя до оградата на нефтозавода еко селище с еврофондове това ми е банковата сметка 123456 моля само в евро
  • 9 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Не зная дали си влизал скоро в комбината, пропускателния режим е жесток, а смръднята невероятна! Там мирише на ИЗРОДИ! След два часа прекарани там главоболието е гарантирано, казва ти го човек, който често влиза в обекта. Не бих си и помислил, че има човек, нормален, който ще си купи жилище там!
  • 10 месара

    6 0 Отговор
    братя дамбовците започнаха!
  • 11 Асингани-недосегаеми от грьцки

    3 1 Отговор
    Ха-ха-ха Еко селище,че то реките за напояване са още с метали и най-различни неща в тях. Инфраструктурата е типична за асингански катун, полицейски участьк няма вече,жп гарата дори я изкьртват за арматурата, в язовира има бутилки и отстрани стой мазен(чудно защо), от 30 блока дали асансьорите работят на 5 не е много сигурно. Те еко селище ще правят.
  • 12 ШОП

    1 0 Отговор
    За Бухово първо. Това е селище в което е развиван уранодобив. През соца, докато са транспортирали радиоактивната уранова руда с виетнамките(камиони) към химзавода който се намира в селото, тези същите виетнамки са ръсили руда защото не е имало акъл да се обезопаси товара и в последствие на това на неколко места в селището се измерват в пъти по големи от нормалното замервания на радиационен фон.две от тези места са пред входа на училището!!!!! И другото е до блоковете на химзавода.!!!!!
    Между сеславци и бухово се намира затвор и мини за железна руда.
    Докато работеше комбината имаше отвратителна миризма всеки път когато минеш покрай района.
    Яна е прашно тъмно зелено поселище на неандартслци.
  • 13 Фъстък

    4 2 Отговор
    Не забравяйте и проблема с населениети - генетично тъпи.
  • 14 една софиянка

    0 2 Отговор
    Ей, лакомията на строителната мафия край няма! 25% от жилищата в София не се обитават, България се "топи" - те обаче (с "благословията" на подкупната власт!) насита нямат и се лее бетон като за последно! "Кремиковци" МОЖЕ ДА БЪДЕ САМО промишлена зона! Е, "Фолксваген" май не го харесаха, но ние не знаем причините... Нека оставим тази зона, ако трябва, на бъдещите поколения да я решават, а не да правим поредния "затворен комплекс"! Да, София трябва и ще се разраства на север, но с жилищно строителство точно в тази зона ли?!...
  • 15 Жена

    0 1 Отговор
    Какво еко жилище в замърсена София и в частност - Кремиковци! Хахаха! Смешници.
  • 16 Анонимен

    2 0 Отговор
    Добре, че около 100% от коментиралите нямат идея за какво става въпрос... Като казвам нямат идея, визирам екологията, географията, инфраструктурата. Нямат и представа колко зеленчуци отгледани в района са изяли :))) Дишайте чист въздух в центъра и не коментирайте теми, когато сте неподготвени уважаеми дами и господа.
  • 17 Кремиковчанин

    0 0 Отговор
    Искат да строят селище в нивите до кв.Кремиковци, а не в комбинат Кремиковци. Но тия планове са ги правили, когато имаше надежда WV да дойдат. Сега има решение на някакъв съд, че не можело да се строи на тия терени. И друго съдебно решение има - че Камико ООД е в правото си да отвори кариера за камъни в близост. И те така. А за хората от района, който наистина е хубав, остава ...... Ама ние сме свикнали да сме най-претакованите софиянци.