Last news in Fakti

21 Май, 2019 18:25 1 776 3

„Съветските” жилища в Рига поскъпват

  • латвия-
  • рига-
  • жилища-
  • ссср

Средата цена вече е 800 EUR/кв.м

„Съветските” жилища в Рига поскъпват - 1
Снимка: Shutterstock

С 0.7% са се повишили цените на жилищата от съветско време в Латвия през април в сравнение с март и с 1.4% спрямо април 2018 г. Към момента средната стойност на квадратен метър е 800 EUR. Въпреки увеличението, цената остана два пъти по-ниска от рекордните стойности през юли 2017 г., когато сделки са се извършвали средно на нива около 1620 EUR.

През април цените на жилищата в Рига като цяло отчетоха ръст от 0.3% при имотите с една спалня, 0.5% за двустайни, 1% за тристайни и 1.1% за апартаменти с четиристайни имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганю

    6 2 Отговор
    Тук пък вече падат и пак няма продажби.

    Коментиран от #3

  • 2 балон

    1 5 Отговор
    Цените са под нулата, тъй като балона се спука. Сега реалната пазарна цена на качественото ново строителство в Младост е около минус (-) 100 Евро. Предложих минус 50 евро но не продават - ама че алчни строители и брокери!

    Оп, чакай обърках статията
  • 3 Тролл2

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ганю":

    Надежда до последно