Last news in Fakti

22 Май, 2019 17:56 2 181 0

България получи имот в Унгария

  • българия-
  • унгария-
  • имоти-
  • парцел-
  • сгради

Държавата ни придобива право на собственост върху два поземлени имота и построените върху тях сгради

Министерският съвет предлага на Народното събрание да ратифицира междуправителственото споразумание с Унгария за уреждане на въпросите относно недвижимите имоти за нуждите на дипломатическото ни представителство в Будапеща, пише в решение на правителството.

Споразумението беше подписано на 4 април 2019 г. във Вашингтон. С влизането му в сила българската държава придобива право на собственост върху два поземлени имота и построените върху тях сгради, както и финансова компенсация за правата върху недвижимите имоти, вписани в имотния регистър на Будапеща на името на унгарското дружество „CD-Hungary“ и предоставени за нуждите на дипломатическото представителство на Република България в Будапеща по силата на двустранна спогодба от 1980 г. между правителството на Народна република България и правителството на Унгарската народна Република.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА