Last news in Fakti

22 Май, 2019 18:11 2 493 4

Москва: Поскъпват стаите

  • стая-
  • наем-
  • продажба-
  • москва-
  • русия

Цените в руската столица варират от 20 000 до 200 000 EUR

Москва: Поскъпват стаите - 1
Снимка: Shutterstock

Наемането на стая по традиция е практика на студентите. Обявите у нас за подобни имоти обаче са малко не само поради факта, че подобни недвижимости бързо намират наематели, но и защото собствениците предпочитат да отдадат под наем целия апартамент на едно лице, вместо да събират наеми от няколко.

В мегаполисите обаче ситуацията е коренно различна. Там дори не само наемния, но и пазарът на покупко-продажби на стаи процъфтява. Най-честата причина клиенти да прибягват до покупката на стая е липсата на достатъчно финанси за придобиването на жилище с една стая. Подобна е ситуацията в Москва. Там цената на стая от 12 кв.м, в зависимост от района, в който се намира, варира в широкия диапазон между 20 000 EUR и 200 000 EUR.

Не липсват и купувачи на стаи с инвестиционна цел. Ако имотът се намира на добра локация, то определено покупката и последващото отдаване под наем на мини имота ще донесе приличен доход на собственика, коментират местни анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питащ

    13 1 Отговор
    Защо цените са в евро , а не в долари? Питам за един приятел...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 боярышник

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Питащ":

    Ами защото Медведев е посъветвал да се дават в китайски юани!
  • 3 outlander

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Питащ":

    Защото турската лира е по-евтина и от кенефна хартия, за рублите не искам да споменавам от какво са по-евтини.
  • 4 забелязал

    0 0 Отговор
    Е сега , като някой чеченец пребие образа в Лондон пак ще завият на умряло английските пендели !