Last news in Fakti

30 Май, 2019 18:15 2 193 1

Предприемачите преоткриха Виетнам

  • виетнам-
  • инвестиции-
  • имоти-
  • чужденци

Страната е получила 7.3 млрд. USD преки чуждестранни инвестиции

Предприемачите преоткриха Виетнам - 1
Снимка: Shutterstock

Истински бум отчита пазарът на недвижими имоти във Виетнам през първите пет месеца на текущата година. За периода януари-юни чужденци са вложили в сектора 7.3 млрд. USD. Това е със 7.8% повече спрямо същия период на миналата година.

Именно ПЧИ са ключов фактор за икономическия ръст на Виетнам, сочат данните на Министерство на планирането и инвестициите. Компаниите с ПЧИ представляват над 70% от експорта в югоизточна Азия, съобщава Bangkok Post.

Задълженията по ПЧИ, спрямо размера на бъдещите плащания, са се увеличили със 69.1% за периода януари-май 2019 г. в сравнение със същия период на миналата година и са достигнали 16.7 млрд. USD. Близо 72% от въпросната сума ще бъде инвестирана в производство и преработка, а 8.2% - в недвижими имоти.

Пазарът на недвижими имоти ще се развива успешно през текущата година не само благодарение на чуждестранния интерес, но и в резултат на бързите темпове на урбанизация и реализирането на няколко мегапроекти в големи виетнамски градове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селяндур

    7 0 Отговор
    Там правилата се спазват, затова има инвестиции.