31 Май, 2019 17:15 3 083 3

Нов ценови рекорд при най-скъпите жилища

  • хонг конг-
  • жилища-
  • цени-
  • рекорд

Ръст от 8.6% за пет месеца

Нов ценови рекорд при най-скъпите жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Несъмнено най-скъпият имотен пазар е този в Хонг Конг. Колкото и „космически” да са цените на квадратен метър жилищна площ и колкото да се казва, че „таванът” е достигнат, стойностите продължават нагоре. Индексът Сеntа-Сіtу Lеаdіng, който проследява цените на апартаментите, достигна нов исторически рекорд – 189.42 пункта.

С 8.6% са се повишили цените на имотите на острова от началото на годината. Двата основни фактора за този значителен ръст са дефицитът в предлагането и ниските лихви по ипотечните заеми.

Анализаторите са смели в своите прогнози и са категорични, че стойностите ще продължат да се увеличават не само през следващата година-две, но и през цялото следващо десетилетие. Причина за това, според тях, е, че ще расте нитересът на инвеститори от континентален Китай.

Новината определено е лоша за местните хора, които искат да си имат свои дом. Средната стойност на един обикновен апартамент е 1.2 млн. USD, а при луксозните имоти тя е 6.9 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буну

    6 1 Отговор
    Какво е положението в Руанда?
  • 2 бай Даньо

    3 0 Отговор
    А в България да знаш кво скъпо!
  • 3 вев

    1 0 Отговор
    Хонг Конг (Китай),гъстотa 6 349 души на кв. км.България е сред страните в света, където хората живеем сравнително по-нашироко.70 души на квадратен километър.