Last news in Fakti

2 Юни, 2019 10:11 13 465 13

Уникална за България сграда (СНИМКИ)

  • пловдив-
  • архитектура-
  • сгради

Широчината ѝ е не повече от една малка стаичка

Не е тайна, че след 1989 г. един от най-силно развиващите се сектори е този на строителството. Строят се предимно жилищни сгради. Малко обаче са тези предприемачи, които си позволява да градят нещо с нестандартна архитектура. Причината е, че се гони максимална полезна площ, а колкото по-разчупена е една сграда, толкова повече общи части има.

В Пловдив обаче изникна блок, чиято архитектура сме виждали само по филмите или на ваканция в чужбина. Той е широк буквално колкото една малка стая, но за сметка на това е много дълъг. Вероятно на всеки етаж има само по един апартамент.

Новата постройка се намира на ул. „Кричим”. В града под тепетата не липсват и други нетипични за градската среда архитектурни творби. Така например, в района на бул. „Цар Освободител” собственик е решил да си построи къща в алпийски стил. На фона на съседните градски сгради, тази се откроява.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Главният Равин

    10 5 Отговор
    Да се изкаже, моля?!
  • 2 Архитекта

    25 2 Отговор
    Балкона и не по малко от 1 метър ширината и не по малко от 10 метра, не я виждам малката стаичка? На етаж са не повече от 2 апартамента с кухня с балкон и 2 стаи по 5 метра дължина!
  • 3 3333

    17 6 Отговор
    Не функцонално за апартаментите, всички стаи са наредени в една редица, бъдещите собственици ще се чувстват като в общежитие.
  • 4 ШОФОРЪТ

    7 0 Отговор
    А тераса с джакузи на покрива имали? Ако няма какво толкова я харесвате...
  • 5 Irmao

    4 0 Отговор
    Има ли схема на сградата?
  • 6 България

    19 2 Отговор
    Са най грозните нови сгради. Нямат стил, нямат орнаменти, нямат тип на архитектурата. В Унгария, Австрия, Чехия, Словакия, Словения, Полша се строят сгради в един стил. Барок най често. ТуриститЕ ги снимат с часове. Имаме подобни сгради в нашия център на София , но са малко и в ужасно състояние. Правят се едни квадратни сгради и после една шарания с изолацията, така всичко приключва.

    Коментиран от #10

  • 7 Тцвъ тцвъ

    6 3 Отговор
    И там ша купя
  • 8 PlimP

    6 3 Отговор
    добре, че преди 89-а не се е строяло почтин нищо, ся се пъкат да строят бързоразпадащи се гета, тва обекти като Кремиковци, АЕЦ, някое друго язовирченце бледнеят пред великите мол-ове и накендзани кооперацийки
  • 9 Това е нищо

    10 2 Отговор
    Погледнете стрий вию на Пловдив, Мали Богдан 34. Архитектите когато и да ги избият, винаги е.късно. Там общината е продала уличката и тротоара зад старата къща на съседния собствени и новата кооперация е запушила цялата задна източна фасада, както и половината от северната.
  • 10 Име

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "България":

    Грозно е защото „инвеститорите” гледат за възможно най-малко пари да застроят най-много. А и ЗУТ-а е гласуван така, че съседи нищо не могат да кажат, всеки застроява както си иска стига да кихне на архитекта. Ако хората не бяха бедни, нямаше да си дават старите къщи за един по-голям или два по-малки апартамента, а щаха да си ги бутат и строят нови, но пак еднофамилни.
  • 11 С.В

    12 4 Отговор
    Всичко е отвратително грозно и кичозно.Съсипаа София,унищожиха зелените площи,изпосякоха 50 и повече год.дървета, всичко е отврат.Да благодарим за"дъъългото"/царуване на кметицата на София,за всичко съсипано и унищожено
  • 12 Тъпото

    10 0 Отговор
    Дреме ми за София, ние депутатите сме от село!!!

    Коментиран от #13

  • 13 Нъл тъй

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Тъпото":

    и от делиеко и говорим,миеко.....