Last news in Fakti

3 Юни, 2019 06:21 17 944 14

Превърнаха малка гарсониера в 2-стайно жилище (СНИМКИ)

  • архитектура-
  • жилище-
  • дизайн-
  • интериор

Малките жилища са истинско предизвикателство не само за собствениците им, които се стремят да ги направят по-големи, но и за интериорните дизайнери. Последните имат безброй идеи как да превърнат малкото жилище в уютен дом.

Колкото и старо да е жилището, то може да заприлича на ново благодарение на най-новите технологии в строителството и интериорния дизайн. Реален пример е това жилище в Москва тип „хрущовка”. Разгънатата му застроена площ е едва 34 кв.м. С помощта на интериорни дизайнери, обаче собствениците са успели да го превърнат в удобен двустаен апартамент.

Специалистът е решил да създаде зонирано жилище. Банята е умалена дотолкова, доколкото в нея да се побере мивка, тоалетна, душ и пералнята. В малка ниша са поставени стелажи, където да се съхраняват част от тоалетните принадлежности на собствениците. Визуално помещението изглежда по-голямо, тъй като са използвани огледала.

Непосредствено до банята е разположен кухненския бокс. В тази част на жилището има прозорец и дизайнерът е решил да използва това като е превърнал мястото в работна зона. По този начин е икономисал място за трапезарията и дневната. Рационалното използване буквално на всеки сантиментър от жилището е позволило да се създаде пълноценна кухня, където се е намерило място за битовата техника, оборудването и шкафове.

Масата за хранене играе ролята на своеобразен разделител между кухнята и дневната, която е семпла и не е препълнена с мебели. Благодарение на оригиналната модулна стена с голяма гланцирана фасада с огледала, се създава впечатление за повече пространство.

Акцентът на жилището обаче е напълно изолираната спалня. Да се обособи е станало възможно благодарение на напълно подвижни огледални модули, които са допълнително декорирани с изящни матирани рисунки с огромни дървета. Именно това е била и финалната нотка на автора на проекта. По този начин е създадено усещане, че обитателите на дома са сред природата.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    24 5 Отговор
    На това са способни само управляващите,чрез асансьори,тераси,покриви и др.прийоми
  • 2 Философ

    68 4 Отговор
    Не се лъжете, това е нелепо! Купете си самостоятелна къща с двор с много стаи и някъде на спокойствие и чист въздух на място без здръствания и много място за паркиране! Аз направих точно това.

    Коментиран от #9

  • 3 Будалата

    44 2 Отговор
    Както казваше един приятел каквото и да направиш гарсониерата ми пак ще е 33 метра квадратни. Няма да стане 60.Продададе я и си купи двустаен. Пожелавам на всеки който може да си позволи къща.

    Коментиран от #11

  • 4 гост

    15 1 Отговор
    Добре са го направили, няма спор. Така интегрирана спалнята само с един параван е напълно достатъчно, само че може да представлява проблем с това затворено пространство и липса на циркулация на въздуха.
  • 5 Гост

    7 2 Отговор
    Става за бардак
  • 6 iluuf

    8 1 Отговор
    Никъде не се вижда нещо като закачалка или антре,къде се слагат обувките като влезеш.

    Коментиран от #7

  • 7 Шегички

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "iluuf":

    В съседния, който е превърнат в гардероб :D :D :D
  • 8 Хахахаа

    8 2 Отговор
    Имам една стая 3 на 3 - слагам й една преграда от гипсокартон и едно перде и.... стават 3 стаиии! 😂😂😂😂
  • 9 моряк

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Философ":

    И аз така съм се ориентирал!!
  • 10 Броки

    11 1 Отговор
    Продавам гарсонера направена на 5 стаен
  • 11 Мари

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Будалата":

    Това правя и аз, но хората нещо не са добре. За срутена къща , или мизерна , искат много пари. Особенно в Габровския край. Не бих дала за съборетина 20 хил. евро. За агенциите да не говорим., - ужасни !!!
  • 12 Мнение

    8 0 Отговор
    Каквото и да правиш неможеш да направиш 45кв.м. да са равни на 80
    Нямаш ли квадрати нищо не се получава, само илюзии. На втората седмица лъскавите материали ще ти омръзнат и ще остане само чувството за липса на пространство. Специално в този апартамент ако се настаниш с два куфара багаж дрехите може и да се приберат някъде, но куфарите няма къде.
  • 13 дсему

    1 0 Отговор
    Ада се научите да пишете може ли?Хрушчовки от Никита Хрушчов,не съм сигурен кое Ви бяга.Историята или българския или и двете.
  • 14 Скептик

    1 0 Отговор
    Не инвестирайте пари в тъпотии.
    Вместо са си правите сгъваем тристаен за 90 000, купете си такъв за 80 000.
    Това важи за областните центрове в Прованса. За София и пр... цените са други, но схемата е същата.