Last news in Fakti

3 Юни, 2019 17:33 3 513 0

Кои чужденци какви имоти търсят в Испания

  • испания-
  • чужденци-
  • инвеститори-
  • андалусия-
  • пари
Кои чужденци какви имоти търсят в Испания - 1
Снимка: Shutterstock

Испания е една от най-често предпочитаните от чужденци държави за покупка на имот. В кои региони обаче този тип инвеститори предпочитат да купят имот? На първо място това е Валенсия и околността, сочат данните на доклад на Камарата на нотариусите. Там през миналата година с чужденци са сключени 14 563 сделки. Именно поради този факт не е учудващо, че цените на имотите в този регион растат. Със значително по-малък брой сделки на второ и трето се нареждат Андалусия и Каталуния, съответно 9181 и 7606 броя.

Най-скъпите сделки с чуждестранни предприемачи са регистрирани на Балеарските острови. Средната стойност на квадратен метър жилищна площ е 2990 EUR. Следва Мадрид с цена от 2254 EUR/кв.м и Страната на баските – 2130 EUR/кв.м.

На първо място в класацията на чужденците, придобили имоти в Испания са британците. За миналата година те са купили 5377 имота. Германците са придобили 2415, а французите – 2387. Що се отнася до интензивността на търсене най-висока тя е сред гражданите на Мароко, Аржентина и Португалия. Основната част от мигрантите от въпросните държави се преселват в Испания по икономически причини.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА