Last news in Fakti

5 Юни, 2019 14:03 5 448 6

Продават къща – архитектурен паметник, на парче

  • imot.bg-
  • къща-
  • архитектура-
  • паметник-
  • капана

Имотът е известен с факта, че реновиран без да има разрешение от НИНКН

Къща в сърцето на Пловдив – Капана, се продава на парче. Става дума за архитектурен паметник на културата, който е бил реновиран преди време без да има разрешение за това от Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН). Особеното в случая е, че имотът се разпродава на отделни обекти, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. В зависимост от големината цената варира от 116 400 EUR до 441 000 EUR на обект.

На първия етаж се оферират три обекта, като към всеки има изба. На втория и третия етаж има по 3 обекта, като към всеки от тях има санитарен възел. Ако се сумира стойността на всичките обекти, то общата цена на къщата става 2 112 800 EUR. За сравнение, най-скъпо оферираната къща в центъра на Пловдив, е на стойност 1 250 000 EUR. Тя е с 1235 РЗП. Към тухлената 5-етажна постройка има и двор с площ 305 кв.м.

Къщата, чиято разгъната застроена площ е 1300 кв.м, е построена от търговеца Семко Палавеев през 1920 г. и е автентично реставрирана. Първите два етажа са със самостоятелен вход откъм пешеходната ул. „Златарска”, откъдето се разкрива гледка към целия квартал „Капана”.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ссс

    6 1 Отговор
    Дай новина на българина, че панелките поскъпват - 100 коментара под статията.
    Дай му новина за паметник на културата - няма коментари :)

    Коментиран от #3

  • 3 Тролл2

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "ссс":

    Интереса, клати феса!
  • 4 гост

    5 0 Отговор
    сградата изглежда добре реновирана .....няма разрешение от Публикувано във факти.бг: Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) защо ли? :0 :) някои си умник иска нещо.... под масата :)......
  • 5 купувач

    3 0 Отговор
    цената е висока, сега няма да има търсене и ще я вземем за 200к евра като единствен желаещ, споко, най-отгоре ми се струва перфектно място за градинка, асансьора само не знам къде да сложа....
  • 6 Белчо

    0 1 Отговор
    Този Тотев се оля, заграби всичко в Пловдив.
    Само не знам, защо майните си траят?
    За държавните институции не говорим - те са си на ГЕРБ.