Last news in Fakti

5 Юни, 2019 20:37 1 487 0

ИЕЦ – лицето на събитийната индустрия в България, с големи промени

  • иец-
  • ремонт-
  • конферентна зала-
  • преобразяване

Разрушително парти даде началото на мащабен ремонт, който ще преобрази основните конгресни зали на Интер Експо Център

ИЕЦ – лицето на събитийната индустрия в България, с големи промени - 1

Началото на внушителен ремонт, който ще преобрази цялостно облика на Интер Експо Център, постави разрушително парти, което събра повече от 200 представители на събитийната индустрия в България, журналисти и лица от шоубизнеса.

Със своята над 50-годишна история и хиляди проекти зад гърба си, Интер Експо Център е предпочитана локация за провеждане на събития с различен мащаб и формат, като конгреси, български и международни B2B изложения, фестивали, концерти, коктейли, галавечери и корпоративни партита. Стъпвайки на десетилетната си история и опит, Експо Центърът започна подготовка за реализацията на нов проект - изцяло нова платформа, която ще съчетае традицията с иновациите.

„Понякога и традициите имат нужда от промяна“ – под това мото се обединиха гостите на партито, дошли в Интер Експо Център, за да отбележат края на една ера и да дадат началото на нова.

Мащабният ремонт, чието начало беше дадено снощи, ще продължи до края на август. „Това е първата толкова мащабна промяна в ИЕЦ от 2009 година насам, когато открихме новите 4 халета в комплекса. Това е важна стъпка за нас, защото ще ни позволи да задържим лидерската позиция в събитийната индустрия и ще ни помогне да посрещнем подобаващо все по-високите стандарти, които нашите клиенти и партньори очакват да видят“, обяви управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов.

Модернизация и мултифункционалност са ключовите черти, които личат от първите показани визуализации. Изцяло ще бъде преобразена емблематичната зала „Витоша“, която от септември вече ще е оборудвана съобразно най-новите тенденции в аудио и визуалната техника. Благодарение на своята правилна форма, висок таван и липса на колони, залата позволява преобразуване във всякакъв формат, така че да бъде подходяща за всеки тип събитие. Акустиката в нея ще бъде обновена с най-висок клас материали от немски доставчици. Осветлението също ще бъде изцяло подновено и модернизирано, като ще се заложи на технология Dali от ново поколение - природосъобразно и щадящо очите. Грижата за природата и усещането за натуралност ще присъства и във всички останали компоненти на залата. При изграждането на интериора се залага на материали от естествена дървесина.
Надградени ще бъдат и интерактивните възможности. Зала „Витоша“ ще бъде оборудвана с последно поколение curved екран, който благодарение на своята вдлъбната форма ще позволява 360-градусова визуализация, следвайки човешкия поглед и създавайки по-широка панорамна гледка.

В помещение, което лесно да се трансформира и да може да увеличава капацитета си спрямо нуждите на ползвателите, ще бъде превърната зала „Родопи“. Специални подвижни стени ще позволят към залата да се приобщава и фоайето, с което пространството значително ще нараства. „През летните месеци, които са по-спокойни, са предвидени серия обучения за персонала. Очаква се още в началото на септември да приемем първите събития от есенния календар. Получаваме доста запитвания в момента за този период и за това е важно да приключим навреме с ремонтните дейности“, обобщи зам.-управителят на Интер Експо Център Йоан Младенов.

Стартът на най-големия досега ремонт, състоял се на територията на Експо Центъра, ще бъде запомнен с разрушителното парти, на което гости и домакини заедно символично събориха стена, използвайки „оръжие“ по избор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА