Last news in Fakti

10 Юни, 2019 15:04 2 258 2

На служител се падат по 10 кв.м площ

  • офис-
  • наем-
  • тенденции-
  • клиенти

Променя се цялостната офис среда

На служител се падат по 10 кв.м площ - 1
Снимка: М. Богданова ©

Основната група наематели на офис площи са главно компании от IT и аутсорсинг сектора. Именно и този тип фирми желаят да разширят заетата от тях площ в дадена офис сграда. Основната причина е желанието на ръководството да подобри средата на работа на своите служители, сочи проучване на инвестиционната компания Lion’s Head Investments.

„Ако преди години увеличаването на наетите площи беше свързано основно с ръст на служителите в компанията, то сега зад тенденцията стои стремежът на големите компании като дългосрочни наематели да осигурят необходимия комфорт и пространство за работещите. Виждаме как помещенията излизат от рамките на стандартния офис и все по-усилено се търси връзката с хората. Ние, като собственик на ключови бизнес сгради, се стараем да осигурим тази връзка в общите площи”, казва Сергей Койнов, изпълнителен директор на Lion’s Head за България.

Служителите, които работят в българските офиси, разполагат средно с около 10 кв.м. Видима е обаче тенденцията пространството, определено за един човек, да расте. Променя се и цялостната офис среда. Осигуряват се специални места за почивка и забавление, с цел да се повиши ефективността на работещите и те да се чувстват по-добре на работното си място – стаи за отдих, зали за игри, алтернативни пространства за срещи и други.

„Зa paбoтoдaтeлитe e вaжнo дoгoвopитe зa нaeм предварително дa пpeдлaгaт възмoжнocти зa pacтeж. Наша задача е да бъдем достатъчно гъвкави, за да осигурим реално поле за развитие на наемателите”, допълва Койнов.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    7 1 Отговор
    10 квадрата бруто на човек не са много. Да не кажем, че с толкова е трудно да има всичко, което съвременен офис изисква и бюрата да не са натъпкани като сардини в отворено хале.
    Хубаво е, че площта расте, трябва да се сетят и да върнат стените, защото съвременният отворен офис е убиец и на удоволствието от работата и на производителността.
  • 2 Миризлив пор

    0 0 Отговор
    "Опън офис" версията е нещо като "картофи с месо" - за едни мястото е като игрище а други са "гъз до гъз". Реално проблемите общия случай са от климатизацията - на едни им духа на други им е жега а на други студено, за капак има непоносим фонов шум. Ако на един работодател му пука не толкова за хората и това какво максимално може да изцеди от тях се грижи и за комфорта на служителя.