Last news in Fakti

11 Юни, 2019 11:11 2 675 1

Швейцарските градове с най-високи наеми

  • швейцария-
  • наем-
  • жилища-
  • градове

На първо място е Женева

Швейцарските градове с най-високи наеми - 1
Снимка: Shutterstock

Наемните нива на жилищата в Швейцария са толкова високи, че през последните години почти не се наблюдава значителна динамика на месечна база. Така например, през месец май тази година увеличението спрямо април е едва 0.1%, сочи проучване проведено от портала ImmoScout24 и анализаторската компания IAZI CIFI. През миналия месец имотите, които се отдават под наем в района на Женевското езеро, са повишили наемните си нива с около 1%, а в Цюрих се отчита спад от 0.9%.

Ясно разграничаване на наемите се наблюдава между източната и западната част на страната. В региона на швейцарското плато рентата се е понижила с 0.3%. В централната част на страната наемите са се понижили с 0.6%, а в източната – с 0.1%.

Най-скъпо е да се наеме апартамент в Женева. Жилище с 4 или 5 стаи може да се наеме средно срещу 3300 EUR на месец. За аналогичен имот в Цюрих наемателят ще трябва да отдели от месечния си бюджет 2700 EUR. На изток – в Санкт Гален наемът ще е 1700 EUR.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм

    3 0 Отговор
    Високи наеми=Скъпи имоти=високи ипотеки=невъзможност за купуване=принуждаване за живеене под наем. Страхотен стандарт,такъв е и в Австри,Германия итн. Ако не си на добра заплата си работиш за единия наем който плащаш на някой чифут.