Last news in Fakti

17 Юни, 2019 06:21 11 285 30

Яхтата на патриарх Кирил (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • русия-
  • патриарх-
  • кирил-
  • яхна-
  • лукс-
  • паллада-
  • яхта

Цената ѝ е 4 млн. USD

Във всяка област на производството технологиите напреднаха неимоверно. Една от тях е и строителството на яхти. Днес има подобни плавателни съдове, които могат да засенчат и най-скъпия и луксозен апартамент. В случая става дума за яхтата, която принадлежи на руския патриарх Кирил.

Няколко пъти плавателният съд е бил засечен да плава по р. Волга. Важно е да се уточни, че руският патриарх няколко пъти е бил забелязан на луксозното возило, но по документи то не принадлежи на църквата. В действителност то е подарено от руския президент Владимир Путин. Дарът е по случай Деня на преподобни Сергей и Герман Валаамски.

Цената на яхтата е 4 млн. USD. Тя принадлежи към класа „лукс”. Построена е от холландско-руския консорциум Timmerman Yachts през 2003 г. по проект на архитект Гоидо де Грота. Интериорът е дело на Guido de Groot Design. Яхта „Паллада” е 32 метра дълга и 7.45 метра широка. Двата двигателя са Caterpillar 3196, с 2374 к.с. Корпусът е направен от алуминиево-магнезиева сплав лас Det Nordske Veritas (DNV) +1A1 LC Yacht R0 E0. В 4 каюти могат да се разположат до 8 души, а за екипажът има две каюти общо за 4 души.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луд

    65 5 Отговор
    Много е яка.А нашите попове спят.Да се вземат в ръце.Само на джипове го докарват и на часовници.Само дето не ми се вижда да е 32 метра.

    Коментиран от #22

  • 2 Прецицалото

    87 13 Отговор
    На Винету е по-яка, била тип: индианска и можела да пори не само морето, но и БГ магистралите , вълнението било почти едно и също
  • 3 Тва корито е за бедняци😂😂😂

    33 13 Отговор
    Я да видим на папата къв е кораба😂😂😂

    Коментиран от #30

  • 4 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    6 22 Отговор
    И так долна бъйть !

    Коментиран от #18

  • 5 Р Овч

    37 3 Отговор
    Я да видим отговора на отец Николай ,мисля че и ние има какво да покажем ,я нещо в Гърция я другаде.
  • 6 Boxer

    25 2 Отговор
    Е, щом е подарък, ще , не ще , трябва да я ползва, да не се обиди Путин.
  • 7 Българското ЦРУ Гестапо СС ДС ФБР

    34 25 Отговор
    До всички приятели които коментират тук без заплащане. Много от нас, като станем сутрин, си казваме ''я чакай да смачкам 5-6 руски шпиони русофили'' във факти и да се заредя с енергия за целия ден. Така си мислиме, но това не са никакви русофили, а още по-малко руски шпиони. Те са хора в неравностойно положение - куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Това което не знаят тези нещастни хора е, че в Русия капитализма е върл и безпощаден. Там за да повикаш линейка и да дойде, трябва да се спазариш по телефона, какви пари ще им дадеш, иначе няма да дойде. Тези хора си мислят, че връщането на социализма е лечението на техните заболявания. Просто не влизайте тук и не коментирайте, защото влизайки в спор с тези болни хора, приемате негативизма им и кармата на болестите им, а и така ще ги оставите и без тези жълтите стотинки, които им дават.Не приемайте върху себе си нещастието, негативната енергия и божието наказание на тези хора, оставете ги без събеседници за спор.Оставете ги да си мечтаят, че някъде на планетата Земя има социалистическа система за която те бленуват, безплатно здравеопазване и безплатни помощници за гледането им, и придвижването им, мечтата е единственото което им остава, в малко оставащите им дни....

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Иван

    23 1 Отговор
    Това е богоугодна придобивка
  • 9 Orthodox

    27 9 Отговор
    Христос ходеше по водата и вкара Вярата в най неверните души. Този агент на КГБ по вода няма да тръгне без яхта и никой не му вярва. Той е прокълнат от Сатаната. Точна така е прокълната и нечовешката империя на Злото която уби и се намести в Русия преди сто години, та и до днес. Петолъчката е символът ла Луцифер, този корумпиран поп е един от неговите дяволи.

    Коментиран от #13

  • 10 просто българин

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Българското ЦРУ Гестапо СС ДС ФБР":

    гледам,че и ти още в 07ч.07мин.си се заредил с енергия.Може би ти ти е дала и "крилааа"
  • 11 Пешо от панелката

    18 4 Отговор

    До коментар #7 от "Българското ЦРУ Гестапо СС ДС ФБР":

    Ако човек търси див капитализъм не е необходимо да ходи чак до Россията. Използвайки примера ти, знаеш ли как стои въпроса с БГ линейките и болници? Държаха майка ми ни жива ни мъртва знаейки много добре че няма спасение (дали изобщо беше жива не беше много ясно) и проведоха куп ненужнни процедури за да могат да ме цакат 1000 лв на ден в продължение на 10 дни. Когато поисках да ми обяснят за какво точно плащам отговорът беше “Ние да не сме плод-зеленчук да ти даваме такъв отчет, не може да изкараш тялото докато не платиш”. Та така...

    Коментиран от #29

  • 12 Да да

    23 10 Отговор
    Е как подарък от Пусин! Той нали пести по 80 000 долара на година! Явно пести от 60 години! Да живее КГБ/СССР и оцелелите руски тъпаци след Сталин.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Голям Слон

    13 10 Отговор
    32 метра са два т.нар. тир-а един след друг. Къде ги видяхте? За мен това е точно на половина. А вътре е наистина луксозно. Все пак е патриарх, при това Руски. Що не се мерим с Косово или Албания, ами все към Русия се протягаме?! То това всъщност не е мерене. Това е плюене. Сега така е модерно. Вероятно ще дойдат времена, когато ще се срамуваме от това.
  • 15 Orthodox

    12 4 Отговор

    До коментар #13 от "петолъчката казваш":

    Защото статията е за Путин и неговия агент Кирил. Никой не е тръгнал да защитава българските комунисти от БСП и ГЕРБ. И тях една кучка ги е раждала.
  • 16 Госあ

    19 5 Отговор
    😂 Евала на патриарха 😂 евала на путя , евала на руския народ 😂 Тея се оказаха по заспали и от нас. Който може бега, който не, гърби и гладува за путя и патриарха 😂 Абе в кой век са тея хора верно ? Не че ми дреме.
  • 17 Усмивката

    11 8 Отговор
    А мое ли обясни руски трол отде има Путин толкоз пари че и да подарява.От стари хора знам.Щом подаряваш ,требе да имаш поне иляда по толкова.Значи 4 мил.по иляда е равно на 4 000 000 000 000 ....горе-доле

    Коментиран от #25

  • 18 Рене

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    Некъдърник, като не знаеш буквите, не се напъвай. Ы знаеш ли?
  • 19 Сарматиан

    18 4 Отговор
    Руската църква много прилича на българската. Те прибират милиарди от народа и обичат лукса без да се срамуват от това. Повечето от висшите духовници са или бивши доносници на ДС или педерасти. Ето това страшно отблъсква миряните от божиите храмове и кара много хора да са вярващи без да посещават църквите. В случая Патриарх Кирил е един отвратителен крадец който има над четири милиарда долара спечелени от търговия с цигари и алкохол без бандерол. Самият той е евреин като Путин и пет пари не дава за православието. Важно е да се каже, че точно този божи човек е бил и офицер към тяхната ДС и е направил стотици доноси срещу миряни като много от тях са били пращани след това в затвора благодарение именно на Кирил. Това е лицето на днешния руски патриарх а от вас зависи дали ще го уважавате. Изборът е изцяло ваш.
  • 20 месара

    7 4 Отговор
    с тая статия ше ядосате кирето, владимир и решетников, внимавайте!!!
  • 21 Garrincha

    7 1 Отговор
    "Каквото и да ви говорят, Господ винаги има нужда от пари !"
  • 22 Реалист

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Луд":

    Руска е само тоалетната - същата като на космическата станция - гундяев си завира тръба отзад и с вакуум го изчистват целия
  • 23 Мигел

    11 1 Отговор
    Да си патриарх на ПУТИН И ЦЯЛА РУСИЯ си има привилегии,тази яхта е капка в МОРЕТО!
  • 24 поповете алчняци неверници

    5 3 Отговор
    който вярва в господ бог и то най-много... ето го възнаграждението :) вярвайте и вие толкова, за да имате къщи, деца, яхта/и , ланци, скъпи часовници, мацки, богато ядене и т.н. ... но вие сте неверници и затова нямате :) шегичка бря :)
  • 25 Голям Слон

    8 8 Отговор

    До коментар #17 от "Усмивката":

    Путин олицетворява държвата, бе, умник мамин. Нали не мислиш, че Бойко Борисов прави магистралите в България, душевен тъпоъгълник.
  • 26 mi ta ka

    6 3 Отговор
    КГБ какви подаръци прави, а?
  • 27 Бако

    6 0 Отговор
    Бре Нафърфорий нема срама ,с парите от свещите да си купи свещички за ануса.
  • 28 Жан

    4 1 Отговор
    Ето това е стожера на православието и славянството. Това е имперското религиозно оръжие на червената кочина. Ако беше католик щеше да облече расото от кафяво зебло, да върже конопеното въже около кръста си и да се отдаде на покаяние.
  • 29 Мисисага

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Пешо от панелката":

    А ти какво си очаквал ? Не знаеш от какво е била болна майка ти. Не знаеш какви процедури са и правили. Дори не знаеш в какво състояние е била. Какво знаеш ? Е, тя майка ли ти е или не ? Какво прави в болница при пълното ти неведение, а не е в къщи под грижите ти ? И сега пак някой ти е крив, че не са те възпитали както трябва. Естествено, че ще плащаш. Никой не работи без пари. По цял свят се плаща за престой в хоспис. И плащат неблагодарните роднини или държавата, ако няма такива.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.