Last news in Fakti

17 Юни, 2019 10:10 3 362 4

Русе: Над 100 семейства могат да останат на улицата

  • русе-
  • захар био-
  • завод-
  • несъстоятелност

Причината е обявеният в несъстоятелност „Захар био”

Над 100 семейства могат да останат без ведомствени жилища, след като русенският завод „Захар био” беше обявен в несъстоятелност. Причината за фалита е дълг в размер на 14 млн. лв. Покриването на задълженията изисква продажба на материалните активи на завода, като тук влизат и ведомствените жилища.

В доклад на синдиците е записано като основна причина за тъжният край на предприятието наложените ограничения, както от европейския, така и от световния пазар. Производството е поскъпнало. Заводът е нарушил и квотите за внос на сурова захар от захарна тръстика. В резултат държавен фонд „Земеделие" санкционира предприятието с 8.5 млн. лв. Междувременно се натрупват задължения към НАП и от неплатени местни данъци към община Русе.

Във въпросните ведомствени жилища живеят над 100 домакинства с над 250 души.

Предстои оценители да изготвят пазарната стойност на имотите. Служителите, които имат наемни отношения в момента, ще имат възможност да купят, без да се предлагат на търг имотите, поясни синдикът на дружеството Георги Чолаков.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъп

    17 0 Отговор
    Ако бяхме нормална държава щеше да се направи истински одит и да се види и НАКАЖЕ некадърното ръководство (меринджейство).Довело до източване и обезкървяване на сравнитеклно добро предприятие.СЕга чакали ще късат месо ,по месо от фирмата.А гореспоменатите жертви.Те са косвени жертви на едни "сериозни" хора с нестихващ апетит.
  • 2 m26

    5 0 Отговор
    ????
    фонд „Земеделие" санкционира предприятието с 8.5 млн. лв.
    ????
    За чий?

    Коментиран от #3

  • 3 Готин ама не съвсем

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "m26":

    Как за чийй? За техния интерес за "приватизация" без заплащане! Ей това крадене няма край! И тоя фонд земеделие трябва да се разследва, за да се види, КОЙ стои зад него и чии интереси защитава!
  • 4 сноу

    0 0 Отговор
    Синдици ,бардуци и откровенни апаши ,жестоко и безпощадно ,алчно и хищно одърпаха тая държавица ,която все по-вече заприличва на бандитско -пиратско сборище.