2 802 4

Русе: Над 100 семейства могат да останат на улицата

Причината е обявеният в несъстоятелност „Захар био”

Над 100 семейства могат да останат без ведомствени жилища, след като русенският завод „Захар био” беше обявен в несъстоятелност. Причината за фалита е дълг в размер на 14 млн. лв. Покриването на задълженията изисква продажба на материалните активи на завода, като тук влизат и ведомствените жилища.

В доклад на синдиците е записано като основна причина за тъжният край на предприятието наложените ограничения, както от европейския, така и от световния пазар. Производството е поскъпнало. Заводът е нарушил и квотите за внос на сурова захар от захарна тръстика. В резултат държавен фонд „Земеделие" санкционира предприятието с 8.5 млн. лв. Междувременно се натрупват задължения към НАП и от неплатени местни данъци към община Русе.

Във въпросните ведомствени жилища живеят над 100 домакинства с над 250 души.

Предстои оценители да изготвят пазарната стойност на имотите. Служителите, които имат наемни отношения в момента, ще имат възможност да купят, без да се предлагат на търг имотите, поясни синдикът на дружеството Георги Чолаков.

Русе / България
Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тъп
  Отговор
  1 15:40  17.06.19
  Ако бяхме нормална държава щеше да се направи истински одит и да се види и НАКАЖЕ некадърното ръководство (меринджейство).Довело до източване и обезкървяване на сравнитеклно добро предприятие.СЕга чакали ще късат месо ,по месо от фирмата.А гореспоменатите жертви.Те са косвени жертви на едни "сериозни" хора с нестихващ апетит.
 • m26
  Отговор
  2 11:41  18.06.19
  ???? фонд „Земеделие" санкционира предприятието с 8.5 млн. лв. ???? За чий?

  Коментиран от #3

 • Готин ама не съвсем
  Отговор
  3 18:43  18.06.19

  До коментар #2 от "m26":

  Как за чийй? За техния интерес за "приватизация" без заплащане! Ей това крадене няма край! И тоя фонд земеделие трябва да се разследва, за да се види, КОЙ стои зад него и чии интереси защитава!
 • сноу
  Отговор
  4 21:50  19.06.19
  Синдици ,бардуци и откровенни апаши ,жестоко и безпощадно ,алчно и хищно одърпаха тая държавица ,която все по-вече заприличва на бандитско -пиратско сборище.

Напиши коментар:


Публикувай